DONČIĆU PAO MRAK NA OČI - HTIO DA BIJE BUKERA: Luka promašio zicer za produžetak, pa nasjeo na PROVOKACIJU! Pljuštale sočne PSOVKE!

Košarka
DONČIĆU PAO MRAK NA OČI - HTIO DA BIJE BUKERA: Luka promašio zicer za produžetak, pa nasjeo na PROVOKACIJU! Pljuštale sočne PSOVKE!
-

Košarkaši Finiksa pobijedili su večeras Dalas sa 130:126 i ostvarili treću uzastopnu pobjedu u NBA ligi.

Meč je obilježio obračun zvijezde Dalasa Luke Dončića i asa Finksa Devina Bukera u posljednjim sekundama utakmice.

Naime, na tri sekunde prije kraja meča, pri rezultatu 128:126 u korist Finiksa, Dončić je promašio zicer za produžetak. Buker mu je prišao i dobacio nešto u facu, pa je Slovenac burno reagovao. Ispalio je Luka nekoliko sočnih psovki i krenuo da se obračuna sa provokatorom. Košarkaše su na kraju razdvajali saigrači kako unošenje u lice ne bi preraslo u nešto ozbiljnije.

Buker se nakon meča pravdao da se nije obratio Luki već sudiji.

"Obraćao sam se sudiji, a ne njemu. Rekli ste da ne želite da svi budu prijatelji i eto vam malo dima. Dva takmičara su 'krenula' jedan na drugog. Svi pričate da ne volite kakav je sad NBA. Van terena nemam problema sa Lukom, ali kada se takmičimo na terenu, onda to i radimo", rekao je as Finiksa.

Naravno, Luka mu nije povjerovao.

"Sudeći prema riječima koje je izgovorio, nije bilo tako", rekao je uz osmijeh Dončić.

Sanse su do trijumfa predvodili Kevin Durent sa 37 poena, sedam skokova i tri asistencija i Devin Buker sa 36 poena, 10 asistencija i pet skokova.

Kris Pol pobjedi je doprinio sa 11 poena, sedam asistencija i šest skokova, a Deandre Ejton sa devet poena i 16 skokova.

U ekipi Dalasa najefikasniji su bili Luka Dončić sa 34 poena uz devet skokova i četiri asistencije i Kajri Irving sa 30 poena uz sedam asistencija. Tim Hardavej dodao je 21 poen, a Kristijan Vud 17 poena.

Finiks je četvrti u Zapadnoj konferenciji sa 36 pobeda i 29 poraza, a Dalas je sedmi sa 33 pobjede i 32 poraza.

Ne propustite