KADA OVO RADITE SVAKOG DANA, DOBRO VAM STALNO ULAZI U ŽIVOT: Kako da sreća uvijek bude na vašoj strani?

Zanimljivosti
KADA OVO RADITE SVAKOG DANA, DOBRO VAM STALNO ULAZI U ŽIVOT: Kako da sreća uvijek bude na vašoj strani?
Kako da sreća bude na vašoj strani - kada ovo naučite, bićete radosni u svakom trenutku i dobro će se više množiti.

Kako da sreća bude na vašoj strani - kada ovo naučite, bićete radosni u svakom trenutku i dobro će se više množiti.

Zahvalnost - moćna navika koja nam može pomoći da napravimo korak naprijed, da promijenimo život i način na koji gledamo na stvarnost. To ne podrazumijeva da kažete samo HVALA, već da živite u skladu sa zahvalnošću. Kroz takav način života, lako ćete uspostaviti ravnotežu.

Postoji zakon koji su mnogi već testirali svojim životima: Što više dajete – i pritom od srca, iskreno, ne razmišljajući o tome da dobijete nešto zauzvrat – sve više poklona vam se vraća. Postoji stara izreka koja kaže - ruka koja daje ostaje otvorena da prima darove. Ono što pružate, to vam se i vraća; energija koja emitujete, dolazi nazad.

Kako učimo da budemo zahvalni, naši životi se mjenjaju na potpuno magičan način. Prvo, u nama se otvara dar da vidimo/osjećamo ono za šta treba da budemo zahvalni svakog dana našeg postojanja. Kada se čovjek zahvali, on daje bez oklijevanja. Zahvalnost je naš stalni plemeniti i veoma lijep učitelj. I čim se bar jednom pojavi u našim životima, neprimjetno postaje naš stalni pratilac.

Ujutro se probudimo, otvorimo prozor - i udišemo čist vazduh cijelim grudima. Gospode, hvala ti! Vrlo brzo će Sunce izaći i daće nam svijetlost i toplinu. Hvala! Odlazimo u kupatilo da se umijemo i otvorimo slavinu. Zahvalni smo! Napolju će nam se neko osmjehnuti, srce će vam zagrijati - Hvala ti Bože što me podsjeća na tvoju stalnu ljubav! Otvarate računar da biste provjerili e-poštu, a neki od vaših prijatelja su vam već poslali odličnu muziku ili vrijedne informacije ili jednostavno napisali: "Zdravo, kako si?"

I razumijete da sve ovo nisu sitnice, da vam je neko dao djelić svog vremena, poslao tračak pažnje, talas nježnosti - preusmjerio tok energije u vašem pravcu. I odjednom se tako lijep, tako mirisan i drhtav cvijet otvara u vašem srcu ... Ovaj cvijet je vaša zahvalnost.

Kada steknete sposobnost da se zahvalite za bilo koju sitnicu, bićete iznenađeni kada shvatite da male stvari zaista ne postoje - sve što je vrijedno naše radosti, što je naša dobra navika, trenutak u kojem se osjećamo dobro, sve to je veliki dar. I ovdje, sa otvaranjem toka blagodarnosti u vašem srcu, počinju da se dešavaju prava čuda u vašem životu. Shvatate da se svaki dan jednostavno kupate u okeanu obilja: na kraju krajeva, nešto novo stalno teče u vaš život, stičete nove mogućnosti, nove veze. Ljudi sa dobrom dušom dolaze u vaš život.

Naučite da budete zahvalni i nikada se ne umorite od toga. Obratite pažnju na svaku sitnicu u vašem danu koja je dar: neko vas je utješio i ohrabrio, neko vam je pomogao da pronađete pravu knjigu, neko vas je samo nasmijao, neko ti je dao nešto svoje, njemu ništa manje potrebno, neko je napisao "Šaljem ti ljubav i nježnost" - Zahvali se zauzvrat.

Izvor: Sensa

Ne propustite