ČINI SE DA JE NJEGOVA KRIVICA: Poznat razlog stravičnog pada Petera Prevca!

Ostali sportovi
ČINI SE DA JE NJEGOVA KRIVICA: Poznat razlog stravičnog pada Petera Prevca!
,

Danas je na legendarnoj Planici težak pad doživio najbolji slovenački skakač Peter Prevc. Na svu sreću, prošao je bez ozbiljnih povreda, a sada dolaze informacije o razlogu njegovog pada.

Ljubitelji zimskih sportova danas su dobili šokantnu vijest. Težak pad na Planici imao je skakač Peter Prevc.

Rekorder čuvene skakaonice se okrenuo u zraku odmah nakon skoka i pao, te se otklizao i isprevrtao do samog dna. 

U pitanju je drugi zvanični trening na Planici, a medicinsko osoblje i ljekari su odmah reagovali i pomogli slovenačkom skakaču.

peter-prevc

Prema informacijama koje su aktuelne, Prevc je u stabilnom stanju i nema ozbiljnijih povreda. Doživio je samo blagi potres mozga, te će ostati u Ljubljani na promatranju.

Proizvođač opreme koju koristi Prevc, Peter Slatnar, otkrio je razloge zbog čega se Slovencu otkačila skija što je bio uzrok pada. 

"Pregledao sam ih i tehnički je oprema bila u redu. Vjerovatno je zaboravio zategnuti jezičke i krajeve veza na čizmama. Ponekad u njima može biti i snijega ili čak leda, koji to neće dopustiti. Dakle, kada je bio u zraku, skija se potpuno otkačila", istakao je Slatnar u izjavi za sport.pl.

Pred najboljim skakačima svijeta sada su tri vrlo intenzivna dana borbe za medalje, a male su šanse da ćemo gledati Petera Prevca, skoro nikakve.

U četvrtak od 17:30 sati na rasporedu su kvalifikacije za takmičenje koje je na rasporedu u petak u istom terminu. U subotu će se održati ekipno takmičenje.

Ne propustite