STRAVIČAN POGLED U SMRT NA PLANICI: Legendarni skakač se okrenuo u zraku, snimak je uznemirujući

Ostali sportovi
STRAVIČAN POGLED U SMRT NA PLANICI: Legendarni skakač se okrenuo u zraku, snimak je uznemirujući
,

Drugi zvanični trening na Planici uoči takmičenja Svjetskog prevenstva u skokovima donio je stravičan i zastrašujući pad uz hitnu intervenciju medicinskog osoblja. 

Poznati slovenački skakaš gledao je u smrt jer se okrenuo u zraku odmah nakon što su njegove skije napustile skakonicu. Snimci su zaista uzmerijujući.

Peter Prevc koji je inače rekorder Planice je do sada skočio veliki put sa čuvene skakonice, međutim ono što mu se desilo danas sigurno će pamtiti do kraja života.

Prevc je izgubio kontrolu u najvišoj tački i to odmah nakon skoka i na kraju je doskčio na udaljenost od 70 metara.

Najbolji slovenački skakač se okrenuo u zraku i pao je nezgodno na tlo i duže od 100 metara se prevrtao i klizio po snijegu.

Iz FIS-a su naveli da je glavni razlog zašto je došlo do pada činjenica da se Prevcu otkačila desna skija te je automatski izgubio kontrolu.

Nakon pada ovom 30-godišnjaku je u pomoć priteklo medicisnko osoblje koje ga je na nosilima odvezlo sa staze u obližnju bolnicu.

Prve informacije govore da je Prevc pri svijesti, da normalno komunicira i da je s njim sve uredu, s tim da osjeća određenu bol u leđima.

"Peter Prevc je pri svijesti nakon pada, normalno razgovara i odvezen je u bolnicu na detljane preglede", saopšteno je iz skijaškog saveza Slovenije.

Kvalifikacije za finalno pojedinačno takmičenje su na rasporedu u četvrtak od 17:30, a teško je vjerovati da će se Prevc naći u sastavu reprezentacije Slovenije.

Inače, Prevc je sa skokom iz 2015. godine rekorder Planice. Tada je na najpoznatijoj svjetskoj skakaonici skočio nevjerovatnih 248.5 metara.

Ne propustite