Koja je razlika između siromašnih, srednje klase i bogatih

Biznis
Koja je razlika između siromašnih, srednje klase i bogatih
Razlika između siromašnih, srednje klase i bogatih je ogromna, a sve se svodi na finansijske rezultate. Bilans uspjeha i bilans stanja pokazuju kolike prihode i rashode neko ima, kao i njegovu imovinu i obaveze.

Razlika između siromašnih, srednje klase i bogatih je ogromna, a sve se svodi na finansijske rezultate. Bilans uspjeha i bilans stanja pokazuju kolike prihode i rashode neko ima, kao i njegovu imovinu i obaveze.

Za siromašne, prihod je minimalan, a troškovi se čsto potroše kompletno na obaveze. Računi kao što su stanarina, režije, krediti i osiguranje mogu pojesti cijelu zaradu. Vlasništvo kuće obično nije moguće za siromašne, jer je to značajna imovina koja zahtijeva održavanje, održavanje i plaćanje rate, prenosi Investitor.me.

Srednja klasa može posjedovati kuću, ali često kupuje stvari koje stvaraju obaveze, kao što su hipoteke, plaćanja automobila i dugovi po kreditnim karticama. Ovi troškovi se mogu brzo nagomilati i postati opterećujući ako izgube posao ili izvor prihoda.

S druge strane, bogataši su pronašli način da izgrade sredstva od kapitala, što čini ključnu razliku u odnosu na prve dvije grupe. Mnogi bogati će imati malo obaveza poput hipoteka ili plaćanja automobila, ali će umjesto toga imati vlasništvo nad kompanijama, nekretninama i dioničkim portfeljima. Oni takođe imaju imovinu koja stvara pasivni prihod. Jednostavno rečeno: Bogati ne rade za novac; njihov novac radi za njih.

Imovina ima vrijednost i stvara prihod, zbog čega je neophodna za stvaranje bogatstva. Stvaranje dodatnog prihoda im osigurava da uvijek imaju novca, čak i ako jedan tok prihoda nestane. Bogati će takođe povećati svoju tekuću imovinu kroz rast aktivnosti, bilo u prodaji i prihodima za posao, kupovini više nekretnina ili reinvestiranju dividendi kako bi kupili više dionica.

Nije teško obogatiti se u nekim zemljama; samo treba vremena i rada. Bogati ljudi razumiju da je izgradnja imovine ključ za dugoročni finansijski uspjeh. Da bismo riješili probleme siromaštva, moramo naučiti ljude kako da kupuju imovinu, povećavaju svoj prihod i pretvaraju zarađeni prihod u kapital za ulaganje u imovinu.

Problem srednje klase koja teško postaje bogata jeste u tome što često kupuje stvari koje stvaraju obaveze. Siromašni su, s druge strane, često zaglavljeni sa minimalnim prihodima i visokim troškovima. Bitno je shvatiti da je imovina ključ finansijskog uspjeha i trebamo naučiti ljude kako da je obezbijede.

Razlike između ove tri grupe
Razlika između siromašnih, srednje klase i bogatih nije samo u tome koliko neko zarađuje. Radi se o tome kako koriste svoj novac i imovinu. Evo nekoliko karakteristika po ovim grupama, koje prave razliku među njima:

Siromašni:

Minimalna primanja.Visoki troškovi.Računi kao što su stanarina, komunalije i dugovi.Vlasništvo je obično nemoguće zbog visokih troškova održavanja i održavanja.

Srednja klasa:

Umjeren prihod.Kupuju stvari koje stvaraju obaveze, kao što su hipoteke, plaćanja automobila i vozila za rekreaciju.Troškovi se mogu brzo nagomilati i postati opterećujući ako izgube posao ili izvor prihoda.Dug po kreditnoj kartici je čest i stalni trošak.Možda posjeduju kuću, ali i dalje moraju otplatiti hipoteku.

Bogati:

Visok prihod od imovine.Kupuju imovinu koja stvara prihod, kao što su akcije, preduzeća i nekretnineImaju više izvora prihoda.Pretvaraju profit i kapitalnu dobit iz novčanog toka u ulaganje u više sredstava.Njihova imovina ima vrijednost i stvara prihod, osiguravajući da uvijek imaju novca.

Razumijevanje finansijskih razlika između siromašnih, srednje klase i bogatih je od suštinskog značaja ako želite postati imućni, jer ovo znanje može biti ključno za postizanje dugoročnog finansijskog uspjeha.

Bogati su ovladali umijećem izgradnje imovine, tako da imaju više izvora prihoda na koje se mogu osloniti, a njihovo bogatstvo s vremenom raste. S druge strane, siromašna i srednja klasa često imaju ograničene prihode i visoke troškove, što može ometati njihovu sposobnost izgradnje imovine, poboljšanje statusa i kvaliteta života.

Biznis info

Ne propustite