‘ZNAM TKO ĆE UBITI PUTINA!’ Zelenski radi nove čistke u vrhu vojske, predviđa kraj svog rivala

Svijet
‘ZNAM TKO ĆE UBITI PUTINA!’ Zelenski radi nove čistke u vrhu vojske, predviđa kraj svog rivala
Ukrajinski zapovjednik operacije združenih snaga razriješen je dužnosti, objavio je predsjednik Volodimir Zelenski dekretom u nedjelju.

Ukrajinski zapovjednik operacije združenih snaga razriješen je dužnosti, objavio je predsjednik Volodimir Zelenski dekretom u nedjelju.

General-bojnik Eduard Mykhailovich Moskalov imenovan je na tu poziciju prošlog ožujka kada je general-pukovnik Oleksandr Pavliuk imenovan šefom Kijevske regionalne vojne uprave.

Zelenski nije dao objašnjenje za Moskalovljevu smjenu, ali to je posljednja u dugom nizu nedavnih promjena u vodstvu koje je izvršila njegova administracija. Ukrajinske vlasti provele su niz antikorupcijskih pretresa i slamanja diljem zemlje, a uslijedila su i razna otpuštanja visokih funkcionera.

Još nije jasno je li otpuštanje Moskalova povezano s nedavnom korupcijskom čistkom.

Zelenski je navodno tvrdio da će ruskog predsjednika Vladimira Putina jednog dana ubiti njegov najuži krug, rekavši: “Grabljivici će proždrijeti grabežljivca”.

Komentari su izneseni u ukrajinskom dokumentarcu pod nazivom ‘Godina’, piše The Times. Zelenski je u dokumentarcu ukrajinskog novinara Dmitra Komarova rekao kako smatra da će definitivno doći trenutak kada će se krhkost Putinova režima osjetiti unutar ruske države.

“A onda će predatori proždrijeti predatora. Naći će razlog da ubiju ubojicu.”

Ovi navodi Zelenskog dolaze u trenutku kada Putin optužuje zapad da želi “raskomadati” Rusiju i pretvoriti ogromnu zemlju u niz slabih mini država. U intervjuu državnom TV kanalu Rossiya u nedjelju, ruski predsjednik je ustvrdio da SAD i njegovi NATO saveznici žele “nanijeti strateški poraz  Rusima”. Cilj je, rekao je, bio “natjerati naše ljude da pate”.

Ne propustite