CRNA GORA PALA U GROTLU MEJDANA: Zmajevi se još nadaju Svjetskom prvenstvu

Košarka
CRNA GORA PALA U GROTLU MEJDANA: Zmajevi se još nadaju Svjetskom prvenstvu
.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u prepunom Mejdanu Crnu Goru rezultatom 74:66 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ipak, izabranici Adisa Bećiragića nisu uspjeli da ostvare pobjedu od 20 razlike kako bi Zmajevi imali bolji međusobni omjer od naših susjeda.

Ovako će našoj reprezentaciji u posljednjem kolu protiv Mađarske biti potrebna pobjeda, a osim toga će i Češka, koja je već ostala bez šansi za Evropsko prvenstvo, morati ostvariti pobjedu u Podgorici.

Meč je od početka do kraja bio u egalu. Crnogorci su imali blagu prednost većinu prvog poluvremena, pa su prvu četvrtinu dobili rezultatom 18:19, a na poluvrijeme se otišlo rezutatom 34:37.

Iako nam je u prošlosti treća četvrtina često bila kobna, ovog puta Zmajevi dolaze do preokreta i do najveće prednosti od 7 razlike. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 54:48.

Početkom posljednje četvrtine dešava se veliki pad i skoro do polovine posljednje četvrtine Zmajevi nisu postigli niti jedan koš, ali tada pogađa Gegić za vodstvo naše reprezentacije.

Meč je nakon toga do kraja bio u egalu, ali naši reprezentativci su na kraju bili spretniji.

U našoj reprezentaciji su najefikasniji bili Džon Roberson, Amar Gegić i Miralem Halilović, a kod gostiju Kendrik Peri i Nemanja Radović.

Ne propustite