PRIJE STAVLJANJA JUNETINE U GULAŠ OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Meso će se samo tako raspadati

Kuharica
PRIJE STAVLJANJA JUNETINE U GULAŠ OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Meso će se samo tako raspadati
Spremite juneći gulaš koji će se topiti u ustima.

Spremite juneći gulaš koji će se topiti u ustima.

Nikada niste probali mekše meso.

Da bi to podstigli morate da uradite jednu stvar.

Potrebno je:

500g junećeg šola (meso od buta)

2 glavice crnog luka

3 čena bijelog luka

2 veće šargarepe

bijela zelen

jedna kašika brašna

lovorov list

biber

so

mljevena crvena paprika

peršun

suhi biljni začin

Priprema:

1. Isjeckajte i propržite crni luk da blago porumeni. Dodajte meso, ispržite ga sa obe strane tako da ne bude crveno.

2. Sipajte vodu, pa zatim dodajte i ostalo povrće koje ste prethodno isjeckali. Stavite malo od svih začina i 2-3 lovorova lista. Vode sipajte toliko da pokrije sve što se nalazi u šerpi. Smanjite temperaturu i ostavite da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano.

1220277-zzgulas9-ff

3. Povremeno provjeravajte, dodajte vode ako treba i promješajte.

4. Kada je meso potpuno gotovo, u činiji pomješajte mljevenu crvenu papriku i brašno i razmutite sa malo vode da ne bude grudvica. Dodajte u meso i promješajte.

6. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, uz povremeno mješanje. Probajte i dodajte ponovo začine. Isjeckani svijež ili suhi peršun dodajte na kraju.

Ne propustite