Sutra ćemo dobiti ime novog selektora reprezentacije BiH

Fudbal
Sutra ćemo dobiti ime novog selektora reprezentacije BiH
Imenovanje novog selektora reprezentacije BiH trebalo biti održano sutra na sjednici IO NSBiH...

Imenovanje novog selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine trebalo biti održano sutra na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH (IO NSBiH) u Sarajevu, koja je zakazana za 13.00 sati.

Komisija za izbor selektora na sjednici u četvrtak, na kojoj je spisak kandidata smanjen s 11 na sedam imena, dobila je zadatak da spisak smanji na dva kandidata i dostavi njihova imena članovima Izvršnog odbora NSBiH.

Članovi Odbora će potom glasati za nasljednika Safeta Sušića, a kojeg očekuje težak zadatak da pokuša izboriti plasman na evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Reprezentacija BiH se trenutno nalazi u nezavidnoj situaciji s dva osvojena boda iz četiri odigrana susreta u grupi B kvalifikacija za EP.

Na sjednici Izvršnog odbora u četvrtak selektor nije odabran, a Komisija je dobila zadatak da obavi dodatne razgovore s preostalih sedam kandidata.

Članovi Komisije će razgovorati s Amarom Osimom, Mehmedom Baždarevićem, Farukom Hadžibegićem, Blažom Sliškovićem, Milovanom Rajevcem, Igorom Štimcom i Sergejem Barbarezom.

Sa spiska od 11 kandidata otpali su Vlatko Glavaš, Felix Magath, Dragan Okuka i Šener Bajramović.

(Izvor: Fena)

Ne propustite