SVI SU LUDI ZA ZELENOM PASTOM: Jeftina za pripremu, prepuna vitamina i pravi se za 15 minuta!

Zanimljivosti
SVI SU LUDI ZA ZELENOM PASTOM: Jeftina za pripremu, prepuna vitamina i pravi se za 15 minuta!
Zelena pasta je sjajna ideja za brz ručak, za čiju pripremu će vam trebati najviše 20 minuta, a predstavlja savršen spoj ukusnog i zdravog obroka.

Zelena pasta je sjajna ideja za brz ručak, za čiju pripremu će vam trebati najviše 20 minuta, a predstavlja savršen spoj ukusnog i zdravog obroka.

Možete koristiti testeninu po volji, ali najbolje je da to budu taljatele ili špagete, ali i omiljeni zeleniš, poput spanaća, brokolija, kelja ili graška. Ipak, ako izaberete grašak nek bude onaj iz konzerve, kako ne biste dugo čekali da se skuva, a evo ovog sjajnog recepta.

3355204-zelena-pasta-ff

Sastojci:

300 grama testenine po izboru
200 grama bebi spanaća, brokolija ili kelja
50 grama mekanog sira (rikota, feta sir ili krem sir)
maslinovo ulje, so, biber
rendani parmezan

Priprema:

Posolite vodu i sačekajte da provri u većoj šerpi.
Ubacite povrće (brokoli, spanać) i kratko ga blanširajte. Posle nekoliko minuta povrće izvadite kuhinjskim hvataljkama, a potom u istu vodu dodajte testeninu po izboru.
U međuvremenu u blanširano povrće dodajte sir, sve zajedno ubacite u secka ili blender, dodajte začine po želji, malo maslinovog ulja i miksajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Kada je testenina skuvana, procedite je i vratite u šerpu. Dodajte sos i još minut ili dva kuvajte testeninu dodajući po potrebi malo vode u kojoj se ona prethodno kuvala.
Kada je testenina gotova po želji dodajte još soli ili bibera, te je služite sa rendanim parmezanom.
(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Ne propustite