BIZARNI RITUALI LJEPOTE POZNATIH LIČNOSTI: Da li biste se usudili da probate ovo?

Moda i ljepota
BIZARNI RITUALI LJEPOTE POZNATIH LIČNOSTI: Da li biste se usudili da probate ovo?
Od davnina žene, a i muškarci, koriste razne trikove kako bi naglasili i istakli svoju ljepotu, ostali mladoliki i odoljeli "duhu vremena".

Od davnina žene, a i muškarci, koriste razne trikove kako bi naglasili i istakli svoju ljepotu, ostali mladoliki i odoljeli "duhu vremena".

Od viktorijanskih "korseta smrti", "otrovne krede" za izbeljivanje tena, egipćanske kane za "naglašavanje pogleda", evoluirali smo do raznih esteskih i kozmetičkih tretmana današnjice čiji je broj toliko velik da ne vrijedi ni da počnemo da ih pojedinačno nabrajamo.

No, ono što vrijedi izdvojiti su svakako "avangardne" metode koje se sve češće nalaze na "meniju ljepote" slavnih ličnosti.

1. Gvinet Paltrou
Ova holivudska diva i glumica poznata je po ekstremnom načinu života i ishrane i uvek iznova iznenadi "prirodnim zamjenama" za plastičnu hirurgiju. Naime, Gvinet se podvrgava bolnoj tehnici "uboda pčela" koja služi kao alternativa botoksu, a smanjuje upalne procese na koži, uklanja ožiljke i čini bore manje vidljivim.

Ubola me je pčela. To je tretman star hiljadama godina i poprilično je nevjerovatan ako ga istražite. Bolno je, ali isplativo.

gvinet-paltrou-3-830x0

Ovaj tretman lica funkcioniše tako što pri pčelinjem ubodu njen otrov stimuliše krvotok i podstiče proizvodnju novog kolagena.

Naravno, proces mora izvršiti stručno lice ili će rezultati biti potpuno suprotni.

2. Šejlin Vudli
Zvijezda kultnog filma "Greška u zvijezdama", Šejlin, održava bjelinu svojih zuba na potpuno bizaran način. Zaboravite na listerin, ugalj, paste za izbjeljivanje ili skupe lasere - 31-godišnja prirodna ljepotica mućka kokosovo ulje u ustima. Da, dobro ste čuli, ne kokosovo mlijeko, već kokosovo ulje, i to punih 20 minuta.

tan2019-9-7836338280-830x0

Tradicija stara duže od 5000 godina vodi porijeklo iz Indije, a služi da otkloni kamenac i bakterije u ustima, čineći ih čistim i svježim.

-  Stvarno izbjeljuje zube, ja sam živi dokaz - rekla je za "Into the gloss".

No, zubari i nisu baš tako ubjeđeni da ovo treba da postane dio dnevne rutine njegovanja. Doktorka Tara Fransis istakla je kako ne postoji dovoljan broj naučnih istraživanja koji podržavaju ovu teoriju, te i ako se odlučimo za ovu metodu, ona ne treba da služi kao supstitucija za normalnu oralnu higijenu - pranje zuba četkicom i korišćenje konca.

3. Kortni Kardašijan
Članica jedne od najpopularnijih porodica 21. vijeka, Kortni ima posebnu tajnu za održavanje forme - a nije u pitanju trening ili njena vegeterijanska ishrana, već kašika pročišćenog kuhanog putera jednom dnevno.

Ova 43-godišnja rijaliti zvijezda otkrila je na svom blogu "specijalni začin" svog izgleda:

- Jedna kašika dnevno čini čuda za tijelo - napisala je.

kourtney-kardashian-kortni-kardasijan03-830x0

Kortni tvrdi kako pročišćen kuhani puter koji se koristi za pravljenje pržene hrane izaziva gubitak kilograma, održava jetru zdravom, jača imuni sistem, hidrira kožu, jača kosu i njeguje nervni sistem.

Nakon konzumiranja napitka, sačeka 20 minuta prije nego popije čašu vode i pojede doručak.

No, profesor s univerziteta iz Južne Dakote rekao je za "Time" da je važno da se napomene da ova shema može da izazove loš holesterol, što povećava rizik srčanih i moždanih udara.

4. Sajmon Kauel
Muzički mogul poznat je po tome koliku važnost pridaje estetici, te nije iznenađujuće što se pored brojnih estetskih zahvata odlučio i za malo "alternativnije" metode.

Naime, ovaj 64-godišnjak preuzeo je zaista drastične korake kako bi "produžio mladost", te je priznao da se podvrgao tretmanima lica ovčijom placentom.

U razgovoru za "The Mirror", sudija poznatog šou programa izjavio je:

- Probao sam tretman ovčijom placentom, što je poprilično ekstremno.

Za razliku od gore navedenih pristupa ljepoti koji potiču iz davnina, korišćenje ovčije placente je relativno novo, otkriveno 2012. godine; placenta sadrži visok nivo kolagena i matičnih ćelija, te sjajno hidrira lice i "pegla" bore.

Sajmonu je tokom tretmana lice bilo čišćeno punih 30 minuta, zatim mu je uperena LED lampa prije nanošenja placente, kako bi se sve pore otvorile.

Ova metoda nije dovoljno istražena, te benefiti a ni posljedice nisu dobro poznati.

5. Miranda Ker
I "najluđe" smo sačuvali za kraj, a to je tretman lica pijavicama.

Nekadašnji "Victoria Secret" model, prelijepa Miranda Ker, na kursu koji je držala Gvinet Paltrou priznala je da se podvrgla tretmanu s pijavicama, davne 2017.

miranda-ker-i-keti-peri-2-830x0

Ova metoda uključuje stavljanje živih pijavica na lice, nakon čega se isisana krv nanosi kao maska, a sve to zarad spriječavanja starenja; nešto poput poznatog PRP-a iliti "vampirskog tretmana" koji je proslavila Kim Kardašijan, samo konzervativnijeg tipa.

Manekenka je rekla kako je zadržala pijavice i čuva ih u tegli kao suvenir.

Iako su korišćene hiljadama godina u medicinske svrhe, njihovo kozmetičko dejstvo još uvijek nije potvrđeno.

(Ona.rs)

 

Ne propustite