ZA ZALJUBLJENE: Torta-srce s kremom od likera od jaja

Kuharica
ZA ZALJUBLJENE: Torta-srce s kremom od likera od jaja
Iznenadi dragu osobu za Valentinovo i napravi slasticu kojom ćeš iskazati svoje osjećaje.

Iznenadi dragu osobu za Valentinovo i napravi slasticu kojom ćeš iskazati svoje osjećaje. 

Vaš partner ili partnerica će ostati bez teksta, a u konačnici ‘računa’ se jedino ono što – dolazi od srca!

Ova torta je samo naizgled komplicirana za napraviti, no uz malo strpljenja i prateći naše upute uspjet ćeš je napraviti poput iskusnih slastičara. Liker od jaja je zvijezda ove torte, a fino se sljubljuje s kiselim i slatkim vrhnjem. Osvježavajuća i sočna, ova će torta sigurno ponovno probuditi strasti u vašoj vezi.

Savjet više: Podlogu od mrvica možeš napraviti na razne načine, ovisno o tome koje ćeš kekse koristiti. Odlična će biti ona od 175 g razmrvljenog dvopeka ili integralnih keksa s 90 g tekućeg maslaca. Zamijesi smjesu od jednih i drugih mrvica te je utisni u kalup u obliku srca.

57826869436f3ef1a86b

Torta  u obliku srca s kremom od likera od jaja (za 14 komada) Sastojci - za biskvit: 150 g piškota 250 g mliječne čokolade 20 g maslaca ulje za premazivanje kalupa Sastojci - za kremu: 7 listića bijele želatine 200 ml likera od jaja 50 g šećera 150 g kiselog vrhnja 400 ml slatkog vrhnja Sastojci - za glazuru od likera i ukrašavanje: 2 listića bijele želatine 200 ml likera od jaja 50 g čokolade za kuhanje jagode za ukrašavanje (ili drugo voće po želji)  

Priprema: Kalup u obliku srca (promjera 26 cm) premaži uljem i stavi podlogu za tortu obloženu papirom za pečenje. Za biskvit stavi piškote u vrećicu za zamrzavanje, razmrvi ih i raspodijeli po kalupu. Čokoladu razlomi na kockice, otopi s maslacem, raspodijeli po mrvicama i ostavi da se ohladi. Za kremu omekšaj želatinu. Liker lagano ugrij sa šećerom. Želatinu istisni i otopi u mješavini s likerom. Zatim dodaj kiselo vrhnje. Istuci vrhnje za šlag pa ga umiješaj u smjesu od likera. Kremom od likera napuni kalup do pola centimetra ispod od ruba. Kremu stavi u hladnjak da se stvrdne. Za premaz od likera omekšaj želatinu. Liker lagano ugrij. Želatinu istisni i otopi u likeru. Tortu izvadi iz hladnjak. Smjesu od likera premaži po kremi. Čokoladu grubo naribaj te je stavi u metalnu posudu uronjenu u vruću vodu da se otopi. Čokoladnim kapljicama pokapaj tortu i oblikuj šare čačkalicama. Ostavi da se ohladi i stvrdne. Preostalu čokoladu stavi u vrećicu s odrezanim krajem i istisni ornament na papir za pečenje te ostavi da se ohladi. Izvuci papir za pečenje ispod torte. Ukloni kalup. Ornament skini s papira i stavi na tortu. Ukrasi jagodama ili drugim voćem po želji te stavi u hladnjak.


 

Ne propustite