BRZA I KREMASTA TORTA S TRI VRSTE ČOKOLADE: Jednostavno i bez pečenja
Ljubitelji čokolade, sljedeća torta je kao stvorena za vas. U njen sastav ulaze čak tri vrste omiljene poslastice!
Kremasta, ukusna, fantastična! Prijatno!
Za ovaj recept su vam potrebni sljedeći sastojci:
600 ml slatke pavlake
150 grama tamne čokolade
200 grama bijele čokolade
200 grama mliječne čokolade
jedna šolja mljevenog ili zdrobljenog keksa
tri kašike putera.
Priprema:
Rastopite tamnu čokoladu i umiješajte 200 ml slatke pavlake. Stavite u frižider na oko sat vremena da se hladi, piše Minimagazin.info.
U drugoj posudi rastopite bijelu čokoladu s 200 ml slatke pavlake i stavite u frižider. U trećoj posudi rastopite mliječnu čokoladu s 200 ml slatke pavlake i takođe ohladite.
Podlogu za tortu pripremite tako što ćete pomiješati mljeveni ili zdrobljeni keks s puterom. Složite na dno kalupa.
Kada su se smjese s čokoladom ohladile, izmiješajte ih mikserom ih te redom slažite u kalup. U smjese možete staviti malo maskarpone sira da budu kremastije.
Prema želji, završite sa šlagom i pospite orasima, keksom, čokoladnim mrvicama…