ZA KRATKO VRIJEME SKINITE VIŠAK KILOGRAMA: Dijeta koje se pridržavala Adriana Lima!

Zdrav život
ZA KRATKO VRIJEME SKINITE VIŠAK KILOGRAMA: Dijeta koje se pridržavala Adriana Lima!
Ova dijeta je hit među selebritijima u cijelom svijetu i koriste je kada moraju za kratko vrijeme da skinu veći broj kilograma.

Ova dijeta je hit među selebritijima u cijelom svijetu i koriste je kada moraju za kratko vrijeme da skinu veći broj kilograma.

Adriana Lima, jedna od najpoznatijih svjetskih manekenki, pribjegla je ovom režimu.

Ona je svojevremeno nakon porođaja, za manje od dva mjeseca, uspela da dovede svoju liniju u perfektno stanje i prošeta po pisti na jednoj modnoj reviji.

U pitanju je keto ishrana, koja se bazira na veoma niskom dnevnom unosu ugljenih hidrata. Uz to, neophodno je povećati zdrave masnoće u vašem tijelu.

Kada ovo prebacimo u brojke, to znači da bi dnevno od ukupne hrane trebalo da unesemo 75 odsto masnoća, 20 procenata proteina, a svega pet posto ugljenih hidrata.

Kada se smanji broj ugljenih hidrata, vaš organizam dolazi u metaboličko stanje pod nazivom ketoza. Čisto da znate kako je dijeta dobila ime. A kada ste u ketozi, onda vaš organizam počinje da koristiti masti kako bi dobio potrebni nivo energije i na taj učin eliminiše masti iz vašeg tijela.

Po nekim istraživanjima, ovaj režim ishrane pomaže kod dijabetese tipa 2, nekih vrsta kancera, epilepsije i Alchajmerove bolesti. Postoje strože i manje stroge keta dijeta. Oni koji se odluče sa strožiju verziju ne uzimaju ugljene hidrate uopšte ili znatno manje od predviđenih pet posto, a među njima je bila i lijepa Adriana.

Ona je ishranu bazirala na šejkovima, povrću i izvorima proteina koji se mogu kuhati samo na pari, a bila je veoma izbirljiva i kad je povrće bilo u pitanju.

 Definitivno nula ugljenih hidrata, sigurno - otkrila je svojevremeno Lima šta je potrebno ako želite instant rezultate, međutim dokazano je da se kilogrami, samo malo sporije, gube i sa manje strogim režimom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

 

Šta ne smijete da jedete

Iz ishrane morate potpuno da izbacite sve proizvode od brašna, prerađene mesne proizvode, povrće s visokom koncentracijom šećera i ugljenih hidrata, kao što su kukuruz i krompir, svježe i suho voće (to se ne odnosi na bobičasto voće), sve vrste alkoholnih pića, kao i žitarice koji imaju šećer.

Šta smijete da jedete

Smijete da konzumirate ulje i maslac, sa tim da se preporučuje kokosovo ulje, orašaste plodove, jaja, sve vrste mesa, pečurke, zeleno povrće s velikom koncentracijom vlakana (dobro utiče na probavu), paradajz, punomasne mliječne proizvode, ali bez mlijeka.

Raspored obroka

Sve namirnice kojima se prehranjujete tokom ove dijete možete da jedete bilo kada i u bilo kojoj kombinaciji ( naravno kombinaciji sa dozvoljenim namirnicama). Nije neophodno da pravite pauze od 18 sati između obroka, možete jesti u bilo koje doba dana. Međutim, ne smijete pretjerivati.

U nekim slučajevima može da se desi da se osobama koje su na dijeti iz usta osjeća specifičan miris acetona, što je nuspojava proizvodnje ketona u vašem tijelu. Zato važno da popijete svakog dana barem osam čaša vode.

Ne propustite