BALKAN TUGUJE ZA ĆIROM: Javio se Partizan, portali pišu hvalospjeve za trenera svih trenera

Aktuelno
BALKAN TUGUJE ZA ĆIROM: Javio se Partizan, portali pišu hvalospjeve za trenera svih trenera
Komentar na Balkanu: 'Ćirina nacija bio je nogomet, njegova vjera bili su ljudi!'

Komentar na Balkanu: 'Ćirina nacija bio je nogomet, njegova vjera bili su ljudi!'

Mediji, sportski djelatnici i ljubitelji nogometa u Srbiji opraštaju se u srijedu od Miroslava Ćire Blaževića nazivajući ga "nogometnom legendom", "uvijek drugačijim", sjećajući se njegovih lucidnih izjava, poruka i anegdota i ističući posebno njegovu ljubav prema nogometu i čovjekoljublje. 

"Uz duboko poštovanje za rad i postignute uspjehe u karijeri, FK Partizan se oprašta od legendarnog Miroslava Ćira Blaževića. Obitelji i prijateljima upućujemo iskrenu sućut", objavio je nogometni klub Partizan na vijest o Ćirinoj smrti.

"Neponovljivi trener, trener svih trenera Ćiro Blažević", piše portal "Večernjih novosti", navodeći da je preminuo neposredno uoči 88. rođendana.

List podsjeća da je u sezoni 1981/82. Blažević Dinamu "donio naslov nogometnog prvaka tadašnje SFRJ koju su 'purgeri' čekali 24 godine".

Među ostali, istaknuta je i medijska podrška Ćire Blaževića najboljem srpskom tenisaču Novaku Đokoviću u vrijeme kad mu je u siječnju 2022. uskraćeno sudjelovanje na Australian Openu. "Mnogo toga je već ispričano o jednom od najboljih fudbalskih trenera s prostora bivše Jugoslavije, a ostat će zabilježeno da se popularni Ćiro oprobao i kao glumac - i to u Srbiji", piše "Blic", podsjećajući da je Blaževića angažirao Dragan Bjelogrlić u kultnom filmu i seriji "Montevideo, Bog te video". 

Koliko će Blažević bio uvažavan među ljubiteljima sporta i nogomet u Srbiji svjedoče i pojedini komentari čitatelja ispod objava na portalima beogradskih medija.

"Otišao je neko tko je davao još osmijeha ovom svijetu";  "Čovjek širokih shvaćanja, iskrene tolerancije i nadasve pun neizmjerne ljubavi za nogomet"; "Ćirina nacija bio je fudbal, njegova vjera bili su ljudi! Odigraj u svemiru neki dupli pas i za nas, legendo! RIP! S najdubljim poštovanjem! Partizanovac", neki su od komentara na portalima. 

4ec1b54cc0ced326ef5f

 

Ne propustite