POTRESNA PRIČA IZ TURSKE: Njemački fudbaler skočio u smrt, njegova sudbina je u rukama Bosanca!

Aktuelno
POTRESNA PRIČA IZ TURSKE: Njemački fudbaler skočio u smrt, njegova sudbina je u rukama Bosanca!
,

Iz Turske ne prestaju da stižu potresne priče nakon razornog zemljotresa koji je pogodio južni dio ove zemlje. Broj stradalih raste iz sata u sat, a nastala materijalna šteta je nemjerljiva. 

U stravičnom zemljotresu stradalo je nekoliko sportista. Nažalost život je izgubio golman turskog drugoligaša Yeni Malatyaspora, Ahemt Eyup Turkaslan kojeg su zatrpale ruševine.

Život je mogao izgubiti i njegov saigrač Baris Basdas, njemački fudbaler turskog porijekla, ali se nekako uspio spasiti.

Naime, kada je počeo zemljotres ovaj 33-godišnjak je poletio u smrt. Skočio je sa balkona visokog nekoliko metara, ali je na njegovu sreću uspio preživjeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baris Basdas (@barisbasdas22)

Iskusni defanzivac je završio u bolnici sa ozbiljnim povredama noge i njegova karijera kao i ostanak u klubu od danas su praktično pod upitnikom.

Tačnije, njegova sudbina u Malataysporu je u rukama jednog Bosanca. U pitanju je 38-godišnji Damir Ibrić koji je direktor kluba.

Ibrić je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali je rođen u Turskoj gdje je i proveo svoju igračku karijeru, a interesantno da je prije sedam godina nastupao za Mladost iz Velike Obarske.

"Meni su stradali križni ligamenti, a Baris je povrijedio nogu, sada tražimo Eyupa, u njegovoj smo zgradi", kazao je tokom jučerašnjeg dana za turske medije Ibrić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damir İbric (@damir3003ibric)

S obzirom da tešku povredu nije doživio svojom krivicom te da je spašavao život za očekivati je da Ibrić i svi u klubu pokažu solidarnost i Basdasa zadre sa ekipom.

Nažalost, kada su pronašli Eyupa Tursklana ovaj 28-godišnjak je već bio preminuo. Ta vijest je potresla cijeli svjetski fudbal.

Inače, sve sportski događaji u Turskoj su otkazani. Fudbalsko prvenstvo je suspendirano do daljneg, dok su odgođene i određene košarkaške utakmice u evropskim takmičenjima koje su se ove sedmice trebale igrate na turskom tlu.

Ne propustite