Efendić najavio još jedno povećanje penzija za 4 posto

Bosna i Hercegovina
Efendić najavio još jedno povećanje penzija za 4 posto
"Mislim da su predstavnici Trojke, Šestorke, Četvorke, ko zna već čega malo požurili u implementaciju izbornih rezultata.

"Mislim da su predstavnici Trojke, Šestorke, Četvorke, ko zna već čega malo požurili u implementaciju izbornih rezultata.

Ukoliko se napravi novo preslagivanje vrlo je izvjesno da se može reflektirati na državni nivo”, istakao je Adnan Efendić, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Kako će to biti, zaista ne bih želio spekulirati ili nagađati jer onda bih ličio na ove iz Trojke. Želim da vidimo kakav će rasplet da bude i da posvjedočimo. Dosad smo imali brojne izjave da će se nešto desiti, da će biti ovako, onako. Činjenica je trenutno da imamo Vijeće ministara. Isto je tako činjenica da nemamo Vladu Federacije. Trebamo potvrditi rukovodstvo Federacije i kada to uradimo vidjet ćemo kakav će rasplet situacije biti. Ja pozivam sve one koji žele da rade u interesu građana da uzmemo u obzir Ustav, zakone i da implementiramo volju građana onako kako to propisuju legislativni okviri u Federaciji BiH – kazao je Efendić za FTV.

Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Belmin Zukan kaže da je Vijeće ministara formirano i da ima većinu u oba doma državnog Parlamenta.

Održana je konstituirajuća sjednica, očekujem da će ovih dana biti i prva redovna sjednica Vijeća ministara. Vjerujem da je pred njima puno posla kojeg trebaju da počnu raditi i ne mislim da će tu biti nekih preslagivanja. Sve ovisi o svakom partneru. Razgovor ne mora da znači ništa. Nisam siguran da može biti ugrožen budžet Federacije – rekao je.

Efendić naglašava da će od aprila penzije biti povećanje za dodatnih 4 posto.

Već su povećane 11 posto, dakle ukupno 15 posto i to je pohvala Vlade premijera Novalića – rekao je.
Zukan dodaje da imamo inflaciju od 17 posto te da je pitanje koliko je efektivno povećana penzija.

To je samo ublažavanje onoga što se dešava, a penzioneri neće dobiti povećanje nego će im biti malo manje smanjena penzija.
“Bitno je da smo mi našim građanima ipak povećali penziju, da se oni mogu nositi sa teretom inflacije”, zaključio je Efendić.

Ne propustite