MISTERIJA SRETNO OKONČANA! Prvo su javili da su ga pronašli, a onda stigao demantij: Bivši napadač Chelseaja ipak je pronađen jutros ispod ruševina, povrijeđen je

Sport
MISTERIJA SRETNO OKONČANA! Prvo su javili da su ga pronašli, a onda stigao demantij: Bivši napadač Chelseaja ipak je pronađen jutros ispod ruševina, povrijeđen je
,

Više svjetskih medija, neki od njih s detaljima, objavilo je u večernjim satima nedjelje da je Christian Atsu pronađen živ ispod ruševina nastalim zbog potresa koji je nekoliko sati ranije pogodio jug Turske i Siriju. Prema izjavama nekih čelnika kluba, ali i igrača s kojim igra u Hataysporu, to nije bila tačna informacija i demantirana je. Ipak, preokret se dogodio danas ujutro, nešto iza sedam sati.

Ganski nogometaš kojeg je iz Porta 2013. godine doveo Chelsea, a potom ga slao na brojne posudbe sve do transfera u Newcastle 2017., u septembru prošle godine stigao je u Tursku i s klubom potpisao jednogodišnji ugovor. Bio je jedan od mnogobrojnih nestalih nakon dva razorna potresa koja su zadesila tu zemlju.

Vijest o potrazi za njim pratili su i prate mediji iz mnogih zemalja. Englezima je zanimljiv zbog svoje povijesti igranja na Otoku, portugalskima jer je njegova karijera dobila uzlet u Portu, a i jedni i drugi jučer su objavili da je pronađen. Isto je napravio nagrađivani ganski novinar Saddick Adams.

Portugalska A Bola pisala je najkonkretnije pa tako i da je izvučen iz ruševina te da je zbog povrede noge i problema s disanjem odvezen u bolnicu. Iz Hatayspora su demantirali informaciju, spomenuvši i napisano u A Boli. Rekli su da ne mogu do njega i da čekaju pomoć.

Nešto prije 7:30 iz kluba su potvrdili da je pronađen povrijeđen. Dodali su da je sportski direktor Taner Savut još uvijek pod ruševinama.

Ne propustite