IDU TAMO ODAKLE SVI BJEŽE! Srpski vatrogasci uz aplauze ispraćeni u Tursku da POMOGNU UGROŽENOM NARODU

Region
IDU TAMO ODAKLE SVI BJEŽE! Srpski vatrogasci uz aplauze ispraćeni u Tursku da POMOGNU UGROŽENOM NARODU
,

Srpski vatrogasci ispraćeni su uz aplauze na Aerodromu Nikola Tesla odakle su večeras krenuli u Tursku kako bi pomogli toj zemlji i narodu u saniranju posljedica katastrofe.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sektora za vanredne situacije krenuli su večeras ka ugroženim područjima Republike Turske, pogođenim zemljotresom, kojima je potrebna pomoć u spasavanju ljudskih života i pronalaženju preživjelih.

xbxk9kpturbxy9iywnjytg0zwfiogyznta5mmuzmmm3owe5ymu1zdu2zc5qcgerkwlnaf4a3gabotaf

FOTO: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po nalogu predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uputio je dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina, sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

gppk9kpturbxy82yzcyzwvlyzvmzty4yjfjowvlode5zdm1m2riotnmmc5qcgerkwlnaf4a3gabotaf

FOTO: MUP

Uz savremenu opremu, tešku 4,5 tona, srpski vatrogasci - spasioci, obučeni i spremni da reaguju u svim situacijama, daće svoj maksimum da pomognu turskim kolegama i građanima Turske u potrazi i spasavanju preživjelih.

Da podsjetimo, razorni zemljotresi pogodili su Tursku i Siriju. Dok se strahuje da je oko 10.000 ljudi izgubilo život, dijele se apeli za pomoć pogođenom stanovništvu.

Sve vijesti o prirodnoj katastrofi koja je pogodila Tursku i Siriju možete pratiti na na našem portalu novi.ba.

Ne propustite