CISTE I MIOMI ZBOGOM: Ova 2 sastojka riješit će ih zauvijek

Objavljeno:06.02.2023 - 07:27
A A A Times Arial

Ovim člankom ćemo vas upoznati sa jednom vrlo efikasnom mješavinom listova čuvarkuće i prirodnog meda.

Smjesa je najviše korištena i preporučivana protiv cisti u organizmu posebno se odnosi na ciste na ženskim organima i dojkama.

To međutim nije sve, mnogobrojne su koristi za vaš organizam i između ostalog za tretiranje protiv crijevnih parazita, raka materice, srca, kao i upalne procese u tijelu.

Upotreba čuvarkuće u ovom lijeku je presudna.

Recept

Sastojci:

– 300 g cijelih listova čuvarkuće
– 300 g pravog prirodnog meda (kestenov)

Priprema:

Čuvarkuća se ubere, dobro opere i samelje u blenderu. Dobijena kašasta smjesa čuvarkuće pomiješa se sa medom u staklenoj tegli i dobro se mješa nekoliko minuta da se sastojci sjedine.

Smjesa treba da odstoji 7 dana, s tim da je dobro da je povremeno opet promiješate. Teglu držite u frižideru.

Nakon 7 dana stajanja počnite je konzumirati. Ovaj pripravak uzimate svaki dan 3 puta po jednu supenu kašiku. Prva kašika se uzima ujutru čim se probudite, druga u toku dana između obroka i treća pred spavanje.

Nemojte preskakti ako baš ne morate konzumaciju ovog prirodnog lijeka. Proces liječenja traje od par nedjelja do par mjeseci ali ciste uglavnom nestaju nakon tog perioda.

U praksi se ova kombinacija meda i čuvarkuće pokazala efikasnom kod svih vrsta cisti u organizmu a posebno na ženskim organima i dojkama. Smjesa je dobra za čišćenje i jačanje cijelokupnog organizma.

Odlično djeluje na ubrzanje metabolizma i popravlja probavu odnosno poboljšava frekvenciju stolice.

Sok čuvarkuće djeluje protivupalno te će, korisite li ovu smjesu redovno, pozitivno djelovati na upalne procese usne duplje, grla te posebno želudca i probavnog trakta.