BILO JE ŽESTOKO: Igrači Hajduka krenuli ka tribini gdje je Torcida, a onda doživjeli najveću sramotu ikada (VIDEO)

Sport
BILO JE ŽESTOKO: Igrači Hajduka krenuli ka tribini gdje je Torcida, a onda doživjeli najveću sramotu ikada (VIDEO)
,

Hajduk je večeras ponovo razočarao svoje navijače jer je u derbiju 20. kola na Poljudu slavila Rijeka sa 2:1, a tragičar je bio Marko Livaja koji je promašio penal u posljednjim minutama utakmice. Nakon meča igrači su otišli da pozdrave navijače, ali nisu očekivali da će dobiti tako lošu reakciju.

Rijeku koju s klupe od drugog dijela sezone predvodi dojučerašnji trener Zrinjskog, Sergej Jakirović, uspjela je da pobijedi u Splitu ekipu Hajduka koja je imala ulogu favorita pred večerašnji okršaj na Poljudu.

Ipak, na kraju su gosti uspjeli da pobijede sa 2:1 iako je Hajduk dobio penal u sudijskoj nadoknadi, no Livaja to nije uspio da iskoristi.

Rijeka je do vodstva na Poljudu stigla u 65. minuti utakmice kada je Ampem natrčao na jednu odbijenu loptu i uspio je poslati u mrežu Hajduka za vodstvo gostiju od 1:0.

Gosti su uspjeli u 84. minuti da povedu sa 2:0 i činilo se tada da je sve riješeno na ovoj utakmici. Ovaj put u centru pažnje bio je Frigan koji je na asistenciju Libera uspio da udvostruči vodstvo Rijeke.

Međutim, Hajduk je pet minuta kasnije smanjio zaostatak. Sudija je svirao penal, a gol za 1:2 postigao je Livaja. Hajduk je mogao doći do boda u 95. minuti kada su domaći igrači ponovo dobili penal.

I ovaj put odgovornost s bijele tačke preuzeo je Livaja, ali ljubimac splitske publike ovaj put nije bio precizan. Šutirao je u istu stranu i to je ovaj put golman Rijeke pročitao i odbranio, te je donio svom timu velika tri boda.

Koliko su navijači Hajduka bili nezadovoljni porazom u derbiju protiv Rijeke najbolje se vidjelo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Igrači Hajduka su krenuli ka tribini gdje su bili najvatreniji navijači Torcide, ali nisu očekivali tako brutalnu reakciju. Poljudom se orilo "Skinite dresove" i "Igrajte pi*kice", kao i "Srami se Hajduče", a nakon toga žestokim zvižducima igrači su ispraćeni ka svlačionici.

Hajduku je ovo drugi uzastopni poraz u prvenstvu i ostao je drugoplasirani sa 38 bodova, te ima osam bodova manje, ali i utakmicu više od lidera Dinama.

S druge strane, Rijeka je upisala drugu pobjedu zaredom i sada je bliža vrhu tabele. Rijeka je trenutno osma sa 22 boda, ali ima samo šest bodova manje od Slaven Belupa koji je na četvrtom mjestu.

Ne propustite