BIO JE VAN SEBE: Ancelottijeva izjava nakon poraza od Mallorce dugo će odzvanjati Madridom

Fudbal
BIO JE VAN SEBE: Ancelottijeva izjava nakon poraza od Mallorce dugo će odzvanjati Madridom
.


Real Madrid danas je napravio novi kiks i još jedan korak se udaljio od titule prvaka Španije. Bolja od Kraljeva danas je bila Mallorca za koju još uvijek nije debitovao Dennis Hadžikadunić.

Nakon utakmice nije bilo previše razloga za sreću u redovima Kraljevskog kluba, pa je i trener Carlo Ancelotti dao izjavu u veoma ljutitom tonu.

Italijanski stručnjak nije krio da je razočaran današnjim rezultatom, no istakao je da ni u jednom trenutku san o tituli ne smije pasti u vodu.

"Uništeni smo. Brzi gol i promašeni penal su nas totalno demoralisali i odlučili konačan rezultat utakmice. Sada se moramo fokusirati na Svjetsko klupsko prvenstvo. Nestrpljivi smo.

Šta ako sam pogriješio prvih 11? Nisam mogao staviti Tonija Kroosa jer nije bio sto posto spreman, a Luki Modriću je bio potreban odmor. Borit ćemo se za titulu do kraja. Još nije gotovo. Još uvijek ima dovoljno utakmica.

Natjerao sam Asensija da izvede penal, a ne Rodryga jer sam mislio da propuštanje Svjetskog prvenstva još uvijek utiče na njega. Benzema i Modrić su prva dvojica izvođača, onda ja odlučujem u zavisnosti od toga ko je na terenu", rekao je Ancelotti.

Real Madrid ostaje drugi na tabeli sa 45 bodova, s utakmicom više od Barcelone i pet manje od najvećeg rivala, te situacija nije nimalo dobra. 

Sada Real Madrid očekuje let preko Gibraltarskih vrata, do Maroka, gdje se održava Svjetsko prvenstvo za klubove.

Galaktikosi će u polufinalu igrati protiv Al-Ahlyja iz Egipta, a u slučaju da prođu u finale igrat će protiv boljeg iz meča Flamenga i Al-Hilala.

Nakon toga Los Blancosi će se morati skoncentrisati na misiju odbrane titule prvaka Evrope, s obzirom na to da ih očekuje osmina finala Lige prvaka.

Žrijeb ih je u toj fazi elitnog klupskog takmičenja spojio s Liverpoolom. Bit će to dvije reprize finala igranog u Parizu prošle godine. 

Ne propustite