RUSIJA

UŽAS U VRTIĆU! Djevojčica (3) poginula na toboganu, kamere snimile jezivu scenu!

Objavljeno:05.02.2023 - 16:27
A A A Times Arial

Užasna nesreća odnijela je život djevojčice (3) iz Rusije dok se igrala u dvorištu vrtića.

Djevojčica je preminula u bolnici 31. januara u Jekatarinburgu, šest dana nakon što se objesila o svoj šal na platformi sa toboganom. Iako su je ljekari prvobitno reanimirali, nije joj bilo spasa.

Tragedija se dogodila kada je vaspitačica izgubila dijete iz vida na deset minuta. Ona se popela na tobogan i pokušala da se spusti niz njega.

– Kamere za video nadzor su snimile incident. U 11.39 djevojčica se popela na platformu i spustila noge. Nakon toga se prevrnula i objesila, a glava joj je ostala na stepenicama. Dva minuta su joj visile noge, nakon čega je prestala da se pomjera. Ostala je ispod i nije reagovala – rekao je izvor blizak istrazi za KP-Jekaterinburg.

– Vaspitačica je pritrčala djevojčici u 11:48. U početku je pokušala da je povuče za noge, ali nije mogla. Poslije nekoliko sekundi dijete je izbavljeno. Vaspitačica ju je iznijela na rukama i unijela u grupu – dodaje izvor.

Roditelji djeteta su odbili da komentarišu tragediju, dok su drugi roditelji sakupili sredstva za sahranu, kako bi im makar malo pomogli.

Rukovodstvo vrtića nije davalo zvanične izjave, a zaposleni su u šoku.

– Ono što se dogodilo je bolno i zastrašujuće. Svi smo veoma zabrinuti – rekla je jedna radnica vrtića kojoj ime nije objavljeno.

Takozvano “brdo” sa toboganom ni nedjelju dana poslije nesreće nije bilo ograđeno, dok su gradske vlasti najavile da će biti srušeno. Još uvijek nije jasno kako je tačno šal devojčice uspio da se zaglavi i uguši je.