Olujni vjetar ruši stabla, vatrogasci zatrpani pozivima građana: ‘Ne možemo razgovarati...‘

Region
Olujni vjetar ruši stabla, vatrogasci zatrpani pozivima građana: ‘Ne možemo razgovarati...‘
Vikend je tek počeo, a snažan vjetar diljem Hrvatske već stvara probleme. U Zagrebu puše jak vjetar koji je nosi sve pred sobom. U Ulici Veselka Tenžere na Vrbiku srušila se velika breza. Deblo se slomilo na nekoliko dijelova i palo na stazicu ispred zgrada, ali nitko nije ozlijeđen niti je oštećena imovina na toj lokaciji,

Vikend je tek počeo, a snažan vjetar diljem Hrvatske već stvara probleme. U Zagrebu puše jak vjetar koji je nosi sve pred sobom. U Ulici Veselka Tenžere na Vrbiku srušila se velika breza. Deblo se slomilo na nekoliko dijelova i palo na stazicu ispred zgrada, ali nitko nije ozlijeđen niti je oštećena imovina na toj lokaciji

Zagrebački vatrogasci jutros su dobili 20-ak dojava - na Ljubljanici, Španskom, Vrbiku...

- Ne možemo trenutno razgovarati jer imamo toliko dojava da jednostavno ne stignemo - kratko su nam poručili vatrogasci Javne vatrogasne postaje grada Zagreba.

Najčešće se radi o srušenim granama ili stablima pa je potrebno njihovo uklanjanje, a u jednom slučaju se zbog vjetra s krova odlomio crijep.

Za sada nema ozlijeđenih, ali je nastala materijalna šteta jer su se neke grane srušile po parkiranim automobilima, a u jednom slučaju čak i na vozilo koje je bilo u pokretu.


Državni hidrometeorološki zavod za subotu je izdao upozorenje zbog snažnog vjetra. Crveno upozorenje je izdano za Velebitski kanal zbog jake, mjestimice olujne bure s najjačim udarima vjetra od 35 do 70 čvorova. Narančasto upozorenje je izdano za područje zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića te osječke regije.

"Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja.Budite spremni i na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom", poručili su iz DHMZ-a na svojoj stranici.

Na osječkom području olujni vjetar prouzročio štete

Zbog olujnog vjetra koji je u subotu ujutro zahvatio osječko područje, osječki Županijski centar 112 zaprimio je više dojava o padu stabala te telefonskih i električnih stupova na prometnice, doznaje se u tome Centru.

Zaprimljeno je 20-tak dojava o padu stabala, te telefonskih i električnih stupova na prometnice na području Osijeka, Belišća, Bizovca, Dalja i Vuke.

U Osijeku je olujni vjetar porušio štandove na sajmu antikviteta,

Dežurne službe su na terenu, a sa sada nema dojava o ozlijeđenim osobama, kažu u Centru.

Iz osječke Gradske uprave izvijestili su kako djelatnici gradskog komunalnog poduzeća "Unikom" čiste ulice, a trenutno je na tome angažirano 35 osoba.

(Hina)


 

Ne propustite