MOGAO BI POJAČATI NEWCASTLE

NAJGORI TRANSFER JUVENTUSA IKADA?! Pogba bez odigrane minute napušta Torino, slijedi SPEKTAKULARAN povratak u Englesku, ali ne u United

Objavljeno:04.02.2023 - 12:12
A A A Times Arial

Iz Italije krajem radne sedmice dolaze vijesti koje nikako ne mogu radovati francuskog veznjaka Paula Pogbu.

Pogba je van stroja više od 290 dana o čemu smo ranije izvještavali i zbog toga Juventus ozbiljno razmišlja da raskine ugovor sa velikom zvijezdom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba)

Pogbin doprinos u Torinu je ravan nuli, ali je i pored toga još uvijek jedan od najplaćenijih pojedinaca u klubu. S obzirom na trenutno stanje na Allianz stadionu, raskid ugovora ne smije začuditi sportsku javnost.

Već se provlače informacije da Francuza žele klubovi iz Engleske, a osim Evertona u koji najvjerovatnije nikad ne bi otišao, tu je i jedno zanimljivo ime.

Naime, situaciju oko Pogbinog ugovora pomno prati bogati Newcastle United i uslučaju da zaista dođe to takvog raspleta, ‘Svrake’ će uraditi sve što je u njihovoj moći da dođe do saradnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba)

Iako je duži vremenski period van stroja, čini se da iskusni veznjak još uvijek uživa veliko poštovanje u Premier ligi.

29-godišnjak je na Otoku odigrao 157 utakmica. Zabio je 29, a namjestio 42 gola i očigledno je da Eddie Howe smatra kako može izvući maksimum iz uspavanog elitnog veznjaka.