Dino iz Tuzle prodavao oružje i dijelove putem internet oglasa

Bosna i Hercegovina
Dino iz Tuzle prodavao oružje i dijelove putem internet oglasa
Osumnjičeni Tuzlak uhapšen je u akciji koju su izveli pripadnici Federalne uprave policije

Osumnjičeni Tuzlak uhapšen je u akciji koju su izveli pripadnici Federalne uprave policije

Nakon ispitivanja osumnjičenog tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputila je Sudu Bosne i Hercegovine prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog 24-godišnjeg Dinu S. iz Tuzle.

On je po nalogu Tužilaštva BiH uhapšen u akciji koju su proveli pripadnici Federalne uprave policije u tom gradu.

Kako je saopćilo Tužilaštvo, mjera pritvora predlaže se zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

– Osumnjičeni je pod istragom i prikupljeni su dokazi da je duži period stupao u kontakt sa osobama iz BiH i inostranstva, kojima je putem internet-oglasnika prodavao i slao dijelove oružja i vojne opreme, uključujući i dijelove automatskog oružja.

Tužilaštvo BiH i partnerske agencije za provedbu zakona daljom istragom utvrđuju sve okolnosti izvršenja krivičnih djela, kao i identitet svih osoba uključenih u nezakonite aktivnosti, naveli su iz Tužilaštva. Sud će odluku donijeti u zakonskom roku. Inače, prilikom pretresa policija je pronašla određenu količinu dokaznih materijala koji ukazuju na nezakonito djelovanje osumnjičenih piše Oslobođenje

Ne propustite