NEVIĐENI SUKOB NEUERA I BAYERNA, KRAJ NIKAD BLIŽE?! Manuel stao u odbranu Hrvata: "Pa, srce su mi iščupali"

Sport
NEVIĐENI SUKOB NEUERA I BAYERNA, KRAJ NIKAD BLIŽE?! Manuel stao u odbranu Hrvata: "Pa, srce su mi iščupali"
,

Niti jedna promjena trenera golmana u svijetu nogometa nije odjeknula tako jako kao ona u Bayernu.

Praktički prva vijest o Bavarcima postala je smjena Hrvata Tonija Tapalovića. Iskusni trener golmana dugi niz godina je bio u Bayernu i praktički je od Manuela Neura stvorio velikog golmana.

Neuer je nedavno slomio nogu na skijanju i za njega je sezona završila, a u međuvremenu je Bayern potjerao Tapalovoića. To nikako nije dobro sjelo Neueru, koji je prozvao čelnike kluba i žestoko ih napao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manuel Neuer (@manuelneuer)

"Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovu su me otkazu obavijestili klupski službenici. Stiglo je to niotkud. Za Tonija je također bilo iznenađenje. Nisam razumio što se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri, kao da mi je neko iščupao srce.

Veliko razočaranje. Ovdje se radi o ljudskoj strani stvari, načinu na koji se postupalo s cijenjenim zaposlenikom. U Bayernu želimo biti drugačiji, želimo biti obitelj. A onda se dogodi nešto što nikad prije nisam doživio. Tužna stvar za sve, klub, Tapu, za stožer i sve golmane, uključujući i mene. Ipak, s jedne sam strane čovjek, a s druge profesionalac", rekao je legendarni Nijemac za The Athletic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manuel Neuer (@manuelneuer)

Odgovorio mu je Oliver Kahn.

''To nije dobro za Manuela kao kapitena, a ne predstavlja ni Bayernove vrijednosti. Takve izjave dolaze u potpuno pogrešno vrijeme jer su pred nama jako važne utakmice. Neuer se osjetio osobno pogođen, to morate razumjeti do određene mjere. Znali smo to čim smo mu rekli odluku, nije ju sjajno primio. Slično sam prošao ja u njemačkoj reprezentaciji 2004. Sepp Maier osjetio je da ga je savez izdao. Bio sam razočaran i ljutit, ali znao sam da je prioritet momčadi zajednički cilj. To mi je bilo važnije od osobnih osjećaja i zato nisam javno istupao. Manuel je napravio suprotno. Imat ćemo vrlo ozbiljan razgovor o tom potezu'', rekao je Kahn.

Neuer je zbog Tapalovića zavolio Hrvatsku i zbog toga svakog ljeta dolazi u naš komšiluk na odmor. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manuel Neuer (@manuelneuer)

Slavni Nijemac često je kritiziran u svojoj zemlji zbog javne ljubavi prema Hrvatskoj, napadali su ga zbog pjevanja Thompsonovih pjesama, no njega to nije omelo te je i dalje nastavio ljetovati u Hrvatskoj.

Prošlo ljeto biciklom se uputio u Hrvatsku, pa je tako od Münchena došao do Dubrovnika.

Ne propustite