ODJEKNULO JE POPUT ATOMSKE BOMBE! Lično je Xavi zapalio vatru: Lionel Messi se vraća na Camp Nou!?

Fudbal
ODJEKNULO JE POPUT ATOMSKE BOMBE! Lično je Xavi zapalio vatru: Lionel Messi se vraća na Camp Nou!?
,

Lionel Messi je u ljeto 2021. godine napustio Barcelonu i otišao u PSG. Svako malo se priča o njegovom povratku, a sada je tu priču aktualizirao ni manje ni više nego trener Blaugrane, Xavi Hernandez.

Nakon što je napustio Barcelonu, Lionel Messi nije odigrao baš bajnu prvu sezonu u dresu PSG-a, no sada je na svom prepoznatljivom nivou i prvaci Francuske svim silama pokušavaju da ga zadrže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Ipak, ponovo je aktualizirana priča oko povratka Argentinca u Barcelonu, a sve je "zakuhao" Xavi Hernandez u posljednjem intervjuu koji je dao.

Naime, Xavi je u intervjuu koji je objavio Hindustan Times komentarisao mogućnost povratka najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Kataru u glavni grad Katalonije.

"Zašto ne? On odlučuje šta želi. On najbolje zna šta osjeća. Naravno, Barcelona će uvijek biti njegov dom. On zna da ovdje ima otvorena vrata, pogotovo ako sam ja trener. Da vidimo šta želi učiniti. Odluka više ovisi o njemu nego o klubu", kazao je Xavi vrlo direktno i iskreno. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Ne tako davno, ugledni novinar i transfer guru Fabrizio Romano je objavio da Messi želi ostati u Parizu. Također se pričalo o njegovom preseljenju u Saudijsku Arabiju i igranju za Al-Hilal, ali to se čini malo vjerovatnim.

Zvijezdi ugovor s PSG-om ističe na kraju ove sezone, odnosno 30. juna, pa njegovu odluku vezanu za nastavak karijere treba očekivati u skorije vrijeme. 

Leo Messi je ove sezone upisao 23 nastupa za PSG u svim takmičenjima, postigao 14 golova i upisao 14 asistencija. Ukupno je za pariski klub upisao 57 nastupa i postigao 25 golova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Njegova je momčad vodeća u Ligue 1 s pet bodova više od drugoplasiranog Lensa, a večeras se sastaju protiv Toulousea. 

Barcelone što se tiče, Xavi je mnoge kockice posložio na njihovo mjesto i Blaugrana je trenutno prva u Primeri s 50 bodova, pet više od Real Madrida koji je na drugom mjestu. 

Ne propustite