Enveru Beganoviću umrla majka Fazila. Vraća se na dženazu

Vijesti
Enveru Beganoviću umrla majka Fazila. Vraća se na dženazu
Danas je preminula Fazila Beganović, majka Envera Beganovića koji pješači prema Mekki kako bi obavio hadž.

Danas je preminula Fazila Beganović, majka Envera Beganovića koji pješači prema Mekki kako bi obavio hadž.

“Nažalost naša strina Fazila, mati od našega putnika Envera je preselila na ahiret… Molim dragoga Allaha da joj podari dženet a porodici sabura….. El Fatiha, objavili su iz porodice Beganović na društvenima mrežama.

Enver će, na kratko prekinuti svoj put prema Saudijskoj Arabiji kako bi bio prisutan na dženazi.

On se trenutno nalazi u Skoplju (Sjeverna Makedonija) gdje je pristigao u toku jučerašnjeg dana.

“Otac i mati su me uvijek učili da treba da vjerujem u Boga, da se Bogu molim i da budem zahvalan. Ali, današnji nametnuti način života me odveo s takvog puta i od takvog razmišljanja te sam posvetio više pažnje sebi – zbog analize života, šta sam radio dobro…”, rekao je jednom prilikom Enver.

Podsjetimo, Enver Beganović iz Liskovca u Cazinu se u mlađim godinama preselio u Hrvatsku, a u Zagrebu se fakultetski obrazovao. S porodicom danas živi u Austriji, odakle je krenuo na put za Mekku. Planira svoj cilj, put dug 6.600 kilometara ostvariti za osam mjeseci – hodajući, trčeći i plivajući.

“Presretan sam jer, gdje god sam došao, bio sam dobro prihvaćen. Ako sam naručio nešto za popiti, kada saznaju gdje idem, već mi je plaćeno”, naveo je Enver za RTV Cazin.

Pripreme su za ovaj put bile višemjesečne, moguć je i susret s divljim zvijerima, ali kako je on rekao, toga se ne plaši.

“Sve sam sigurniji i sigurniji u sebe, samim tim što sam fizički spremniji. Proučavao sam i susret s divljim zvijerima, mislim da bih se pribrano ponio”, dodao je Enver.

Planirao je da koristi po dva para cipela svakih mjesec dana – tačnije,da ih mijenja, jer mu žuljevi na nogama predstavljaju veliki problem.

(Crna-hronika)

Ne propustite