LAZAR JE U 7. RAZREDU SUOČEN SA TEŠKOM DIJAGNOZOM, drugovi se bore za njega: Dirljivi prizori iz škole

Region
LAZAR JE U 7. RAZREDU SUOČEN SA TEŠKOM DIJAGNOZOM, drugovi se bore za njega: Dirljivi prizori iz škole
Dječak Lazar Živanović suočen je sa teškom dijagnozom opasnom po život - dijagnostikovan mu je tumor na mozgu.

Dječak Lazar Živanović suočen je sa teškom dijagnozom opasnom po život - dijagnostikovan mu je tumor na mozgu.

Porodica je do sada uspješno plaćala troškove lečenja u Srbiji i inostranstvu, i uprkos svemu nastavljaju borbu svakim danom još odlučniji da Lazar dođe do konačnog izlečenja, ali im je zato potrebna pomoć u ovoj nemilosrdnoj borbi. U svemu im pomažu Lazarevi drugovi iz škole "Vasa Pelagić" u Kotežu, koji redovno organizuju akcije i neumorni su u borbi za vršnjaka iz klupe, pište Telegraf.rs.

Lazar je operisan na neurohirurškoj klinici u Beogradu 15. jula prošle godine. Tumor je prouzrokovao slabost desne ruke i noge, koja je i pored svakodnevne fizikalne terapije i dalje prisutna.

Podvrgnut je standardnom protokolu liječenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije gdje je primao radio i hemioterapiju. Ovim su opcije za liječenje u Srbiji iscrpljene.

S obzirom na težinu dijagnoze neophodno je da Lazar što prije nastavi lečenje na klinici u inostranstvu gdje se predlaže još jedna hirurška intervencija i primjena personalizovanih terapija inovativnim lijekovima i vakcinama.

Škola je od samog starta pokrenula mnogobrojne humanitarne akcije, a u pomoć su podjednako pritekli, đaci, roditelji, nastavnici, ali i cjelokupno naselje Kotež.

lazar2-830x0

Foto: Telegraf.rs.

Na Dan Svetog Save organizovali su humanitarni bazar "Srcem uz Lakija'', gdje je prikupljeno preko 500.000 dinara. Još jedna akcija organizovana je i u centru grada.

Prvog februara u kulturnom centru ,,Vlada Divljan'' održana je humanitarna akcija  ,,Drugari za Lazara'', a u osnovnoj školi "Vasa Pelagić'' danas će biti organizovan ,,Festival prirodnih nauka za Lazara''.

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Lazaru da iz ove borbe izađe kao pobjednik!

Sredstva su mu potrebna za operaciju, terapije, lijekove, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja.

Pomozimo Lazaru!

Upiši 1418 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001511374-95

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001511967-62

IBAN:

RS35160600000151196762

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Ne propustite