Nekadašnja najbolja teniserka dala šokantnu izjavu o Đokoviću: "ON JE KAO I NJEGOVI, GLUME ŽRTVE, SVI SU PROTIV NJIH..."

Objavljeno:02.02.2023 - 20:23
A A A Times Arial

Srbijanski teniser Novak Đoković se nakon osvajanja titule u Australiji našao pod paljbom novih kritika, a najnovija je stigla od nekadašnje najbolje teniserke svijeta u konkurenciji parova Rennae Stubbs.

Naime, peterostruka osvajačica Grand Slam naslova je u tandemu s američkom biznismenkom i novinarkom Caitlin Thompson poručila kako Đoković uvijek glumi nekakvu žrtvu, odnosno zajedno sa Srbima smatra kako su svi protiv njih.

"Imaju sindrom žrtve. Svi su protiv njih, napadaju ih, okruženi su neprijateljima... To motiviše i Novaka Đokovića. Nemam šta reći o njegovu tenisu. Ljudi ga mogu voljeti i uživati u njegovu tenisu, ali ja ne. Gledala sam nekoliko dokumentaraca o Srebrenici te vidjela da su Srbi napravili genocid. Vjerujem da je taj sindrom od svog naroda preuzeo i sam Đoković, koji se godinama predstavlja kao žrtva", rekla je Stubbs u jednom od američkih podcasta.

Izjavila je i kako Đoković može osvojiti 27-28 Grand Slam titula, ali onda je kritikovala njegove navijače.

"Nije to navijačko okruženje. Bili su veoma glasni. Ne poštuju ljude oko sebe koji su došli gledati meč", poručila je Stubbs.

Podsjetimo, Đoković je nedavno osvojio 10. naslov na Australian Openu. To mu je ukupno bio 22. Grand Slam, čime se izjednačio na vrhu sa Špancem Rafaelom Nadalom.