DVADESETAK POSLANIKA KRENULO NA VUČIĆA: Pogledajte trenutak kada je došlo do opšteg METEŽA u Skupštini (VIDEO)

Objavljeno:02.02.2023 - 17:51
A A A Times Arial

U Skupštini Srbije na sjednici o Kosovu i Metohiji grupa od oko dvadesetak poslanika opozicije prišla je na samo nekoliko metara od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dok je govorio. U jednom momentu oni su zajedno krenuli ka Vučiću a sve je ličilo da je namera da se fizički obračunaju s predsjednikom Srbije.

Metež je nastao dok je predsednik Vučić nabrajao imena heroja i žrtava sa KiM.

– Vi ste Kosovo dali, mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi. Vi ste Kosovo dali, a mi ga vraćamo i dajemo ga našem narodu i našoj državi. Sram vas bilo lažovi jedni! Očekivali da će neko da im se skloni. Stalo im je do poslovnika više nego do Kosova – kazao je predsjednik.

– Poslovnik i Kolubarine pare. Inače da znate, da najveće huligansko ponašanje pokazuje fini Jovanović koji lupa u klupe, jer mu je to tata ostavio! Pokrali ste Srbiju, opljačkali je i ojadili, dali je na tacni, spasavamo što se spasti može! Kažete povlačenje barikada, pa ja sam o tome govorio ne vi. Narode da čujete, Srećko koga su ranili Albanci, da čujete vi i ti Nikola, da je njima – izgovorio je predsednik kada su predstavnici opozicije krenuli ka njemu i prekinuli govor.

Pogledajte momenat kada je došlo do haosa:

 

Incidentu je prethodio govor lidera Dveri Boška Obradovića koji je pozvao na odbijanje francusko-nemačkog plana.

– Ovolika vika i dreka je samo zato što nisu u stanju da čuju odgovor, jer mislite da je lijepo vikati i misliti da udarate u vreću, a čim bi neko da im odgovori i da ih smjesti tamo gde im je mjesto počinje vika i dreka. Navijanje za poslovnik jer im je to najvažnije, možete da zamislite kakvo je to uljudno ponašanje – rekao je Vučić dok se opozicija drala.