PUTIN PONOVO ZAPRIJETIO ZAPADU: Na vaše tenkove nećemo odgovoriti samo oklopnim vozilima

Aktuelno
PUTIN PONOVO ZAPRIJETIO ZAPADU: Na vaše tenkove nećemo odgovoriti samo oklopnim vozilima
.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin održao je danas govor povodom obilježavanja 80. godišnjice Staljingradske bitke gdje se osvrnuo i na aktuelnu situaciju u Ukrajini.

Komentirajući dešavanja u Drugom svjetskom ratu, Putin je poručio kako nacizam predstavlja problem i danas te da je prisutan u modernom obliku.

Vidimo da ideologija nacizma, u svom modernom obliku, ponovo stvara direktne prijetnje sigurnosti naše zemlje. Ponovo smo primorani da odbijemo agresiju kolektivnog Zapada”, rekao je Putin.
Poručio je i kako Rusija ne šalje svoje tenkove na granice zapadnih zemalja, ali da ima čime da odgovori na prijetnje i to ne samo oklopnim vozilima.

Oni koji evropske zemlje, uključujući i Njemačku, uvlače u novi rat s Rusijom, oni koji očekuju pobjedu nad Rusijom, očigledno ne razumiju da savremeni rat s Rusijom za njih može biti potpuno drugačiji. Ne šaljemo tenkove na njihove granice, ali imamo čime da odgovorimo i mimo oklopnih vozila”, rekao je predsjednik Rusije.

Također, naglasio je i kako je nevjerovatna činjenica da njemački tenkovi ponovo prijete Rusiji.

Nevjerovatno, ali istinito. Ponovo nam prijete njemački tenkovi Leopard na kojima se nalaze krstovi. Oni će se ponovo boriti s Rusijom na tlu Ukrajine, a bit će u rukama Hitlerovih potomaka, Banderista”, zaključio je Putin, prenosi Hayat

Ne propustite