SVI SE MOMENTALNO UHVATILI ZA GLAVU: Promašaj života Kyliana Mbappea, a zatim se desila KATASTROFA

Fudbal
SVI SE MOMENTALNO UHVATILI ZA GLAVU: Promašaj života Kyliana Mbappea, a zatim se desila KATASTROFA
.

Kylian Mbappe propustio je dvije velike šanse da dovede PSG u vodstvo protiv Montpelliera u susretu 21. kola francuske Ligue 1, a nakon promašenog penala napravio je još veći kiks jer je promašio i prazan gol, da bi zatim napustio meč zbog povrede.

Kylian Mbappe je večeras možda napravio i promašaj života u utakmici protiv Montpelliera jer je pored penala uspio promašiti i odbitak na prazan gol.

Zvijezda PSG-a namjestila je loptu na 11 metara. Loš udarac je zaustavio golman Lacomte uz pomoć stative, ali se lopta odbila tačno Mbappeu na nogu.

Međutim, iako je mreža bila potpuno prazna, Mbappe nije uspio da postigne pogodak i loptu je poslao preko gola.

Interesantno je svakako da je ovo bio ponovljeni šut Mbappea s 11 metara. I prethodni šut mu je golman Montpelliera odbranio, ali je VAR vratio loptu na bijelu tačku.

PSG i Mbappea je potom zadesio novi veliki problem. Deset minuta nakon promašaja 24-godišnji napadač je izašao zbog povrede, a umjesto njega je ušao Hugo Ekitike.

Vidjet ćemo kakva je povreda u pitanju, ali ona ne izgleda nimalo dobro pred velike izazove koje PSG ima u narednom periodu.

Njegov izostanak protiv Bayerna u Ligi prvaka bio bi sasvim sigurno prava katastrofa za tim Christophea Galtiera jer se ipak radi o jednom od najboljih igrača svijeta.

Kylian Mbappe je ove sezone u 25 odigranih utakmica ostvario učinak od 25 golova i šest asistencija.

Ne propustite