NAJBOLJI UŠTIPCI PO STAROM BAKINOM RECEPTU: Odlični su i vrući i kada se ohlade, A MEKANI SU KAO DUŠA

Kuharica
NAJBOLJI UŠTIPCI PO STAROM BAKINOM RECEPTU: Odlični su i vrući i kada se ohlade, A MEKANI SU KAO DUŠA
.

Iako dosta liče na krofne, forma uštipaka je jednostavna. Mogu da se služe i slatki i slani, a evo kako da ih napravite po starom bakinom receptu.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 2 veće jabuke
  • 2 jajeta
  • 100 ml mlijeka
  • 50 ml kisele vode
  • 20 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • prstohvat soli

Priprema:

Jabuke oljuštite i narendajte na sitnije rende, pa ih pospite kašikom šećera i cimetom. Odvojite bjelanca, pa ih umutite da dobijete čvrst snijeg. Žumanca umutite sa preostalim šećerom da zapene, pa dodajte ulje, mlijeko, a zatim i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju sipajte kiselu vodu i mikserom sve umutite da dobijete ujednačenu smjesu.

ustipci

Lagano dodajte bjelanca i jabuke koje ste ocijedili od viška soka. U dobro zagrejano ulje kašikom vadite po malo tijesta i lagano spuštajte. Pržite nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju lijepu rumenu boju. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja, a po želji ih prije služenja pospite šećerom u prahu.
 

Ne propustite