ISPOVIJEST MUŠKARCA KOJI JE BRANIO HGSS-ovce OD MMA BORACA: 'Htjeli su ga ubiti!'

Region
ISPOVIJEST MUŠKARCA KOJI JE BRANIO HGSS-ovce OD MMA BORACA: 'Htjeli su ga ubiti!'
,

Oni su htjeli ubiti tog čovjeka, rekao je za Dnevnik.hr muškarac koji je u nedjelju, sa svojom partnericom, spasio članove HGSS-a koje su brutalno pretukla tri MMA borca na riječkom skijalištu Platak.

- Tučnjava je trajala punih dvadeset minuta. U jednom trenu sam se borio s trojicom. Maknuo sam od HGSS-ovca onog koji ga je nokautirao - rekao je muškarac, a koji je tom prilikom završio sa slomljenom rukom.

pxl-130522-93439292-y3fxgv1

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Napali su i njegovu partnericu, ženu u u kasnim četrdesetim godinama, i čak je četiri puta udarili.

Njoj su nakon drugog liječničkog pregleda utvrdili unutarnje krvarenje u plućima. 

- Pogledao sam snimku nadzorne kamere koja je sve zabilježila. Plakao sam dok sam to gledao - rekao je.

Podsjetimo, trojica mladića, Luka Tiriel Abramović, Matej Krunić i Lovro Pavelić, inače MMA borci, driftali su BMW-om na skijaškoj stazi na Platku. Zapeli su u snijegu i jednog člana HGSS-a tražili su da im izvuče auto, kad je to odbio, nokautirali su ga. Brutalno su mlatili i ljude koji su HGSS-ovcu došli upomoć. Jednog HGSS-ovca udarali su nogu u glavu dok je bio na podu te ima potres mozga i ozljedu kralježnice. Sve se dogodilo u večernjim satima nedjelje, 29. januara.

Divljački napad riječka je policija okvalificirala tek kao prekršaj i nasilnike uopće nisu privodili dežurnom istražnom sucu niti su kontaktirali Državno odvjetništvo oko procjene kvalifikacije tog zločina. Premda je bilo posve očito da je nasilni trojac HGSS-ovcima nanio teške tjelesne ozljede, a ozljede su tako trebale biti kvalificirane i zbog činjenice da je jedan od ozlijeđenih gubio svijest, i premda su postojale osnove da se njihov napad kvalificira barem kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, to nije učinjeno!

Ne propustite