DA LI JE ANA VOLŠ MOGLA DA IZBJEGNE TRAGIČNU SUDBINU? Jedno pismo uveliko je doprinijelo ZLOČINU KOJI JE USLIJEDIO?

Aktuelno
DA LI JE ANA VOLŠ MOGLA DA IZBJEGNE TRAGIČNU SUDBINU? Jedno pismo uveliko je doprinijelo ZLOČINU KOJI JE USLIJEDIO?
,

Posljednjeg dana decembra, u svečarskom iščekivanju ponoći, ništa nije ukazivalo da će se u nekoliko prvih sati nove 2023. godine, prije svitanja, sudbina lijepe i uspješne Beograđanke Ane Volš, majke tri dječaka, potpuno preokrenuti i da će skončati na mjestu gdje je na flaši šampanjca ostavila svoju posljednju poruku:

“Vau, 2022... kakva godina! Pa ipak, mi smo i dalje ovdje i zajedno! Učinimo 2023. najbolju do sada! Mi smo autori naših života...hrabrost, ljubav, istrajnost, saosjećanje i radost. Ljubav, Ana.”

Tačno mjesec dana nakon što je Ana svirepo ubijena, za šta se optužnicom tužilaštva u Bostonu tereti njen suprug Brajan Volš, mnogo je još pitanja na koja se čeka odgovor, ali na jedno se već sada može reći – da, moglo je – užasna smrt se mogla izbjeći, piše Espreso.co.rs.

1319961-brajan-i-neka-curica-ff

FOTO: CRAIG F WALKER THE BOSTON GLOBE VIA AP, TWITTER/DIANE MANTOUVALOS

Pisala sudiji, pravdala Brajana

Kada je njen muž Brajan Volš, optužen za prodaju lažnih umetničkih djela Endija Vorhola, i kada je trebalo da ide u zatvor, Ana Volš je kopala nogama i rukama da ga spase i da za njega izdejstvuje kućni pritvor. Sudiji, koji je odlučivao o kazni, napisala je pismo u kome navodi da je Brajan divan čovjek, odan porodici.

- Tokom ovih osam mjeseci prošli smo zajedno kroz teška vremena. Naš najmlađi sin napunio je godinu dana, srednji sin je progovorio, a naš najstariji sin, koji je išao u vrtić kada smo vas posljednji put vidjeli, sprema se za polazak u osnovnu školu i izgubio je prvi zub, napisala je Ana, navodeći da je on u decembru 2021. godine spasao život njenoj majci km sa aneurizmomoja je imala proble

- On je bio uvijek tu za moju staru majku i za našu djecu. Brajan je našu djecu učio kako je važno da budu odgovorni, navela je u pismu od juna prošle godine, dakle, samo šest mjeseci prije nego će biti ubijena.

U njegovu odbranu napisala je i da je njen suprug imao teško detinjstvo sa roditeljima koji su ga koristili za međusobne obračune, te da je bio sklon laganju i skrivanju.

Da je otišao u zatvor možda bi ostala živa?!

Da je Volš odveden u zatvor, Ana bi djecu mogla povesti sa sobom iz Kohaseta u Vašington DC, gdje je kao izvrši direktor radila u svjetskoj kompaniji za nekretnine. Ovako, njegovom kaznom kućnog zatvora u Bostonu, djeca su ostala sa njim, a plan je bio da, kad izdrži kaznu, on sa djecom dođe u Vašington gdje je Ana već bila kupila kuću za porodicu.

Ana je kraj novembra i početak decembra provela kod majke Milanke Ljubičić u Beogradu, gdje je iz Kanade stigla i njena sestra, i tada se, usput, majci požalila da u braku ima trzavica, jer joj nedostaju djeca, i da bi željela da ih odvede sa sobom u Vašington.

Potom je 25. decembra majci poslala poruku pitavši je da li sutra može da krene za Ameriku. Majka joj je odgovorila da je put dug i da za jedan dan ne može da se spremi, prije svega misleći da ne može da nabavi svu neophodnu terapiju koju koristi.

Napisala joj je da može doći za sedam dana. Nešto kasnije Ana joj je odgovorila da su ona i Brajan već napravili plan za februar, i da ne treba da dolazi.

Zvala majku da hitno dođe, 3. januara nije stigla na posao

Da je Ana Volš napisala majci zbog čega od nje tako iznenada traži da dođe sutradan, da je kojom reči više dala do znanja da ima problema, Milanka bi se sigurno kako tako spremila i odletjela za Ameriku. Tada bi, možda, sve bi bilo drugačije.

Ana Volš trebalo je 3. januara da se pojavi na poslu, a navodno je zbog hitnog slučaja u zadnji momenat promijenila odluku, pa je nakon dočeka, u ranim jutarnjim satima, trebalo da pred kućom sačeka naručeno vozilo do aerodroma u Bostonu.

Njen nestanak prijavili su zaposleni u kompaniji 4. decembra, a poslije njih i njen suprug Brajan tvrdeći da je krenula na let.

1318117-324177917-750098106541255-4394357359946080821-n-ff

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Pronađen krvav nož, testera, sekira...

Nekoliko dana kasnije on je uhapšen zbog ometanja istrage, a pretresom kuće pronađen je krvavi nož, dok su na deponiji, na kojoj se otpad reciklira, pronađene testere, sjekira, kao i kravi peškiri i tepih sa tragovima ljudskog tkiva.

Takođe je utvrđeno da je on 1. i 2. januara u prodavnici kupio sredstva za čišćenje u vrijednsti od 450 dolara, da bi se, zatim, utvrdilo da je prije ubistva na internetu pretraživao koja je država najbolja za razvod, a nakon ubistva, sa ajpedu svoga sina, pretraživao je kako se riješiti tijela, da li neko može biti osuđen ako nema leša i slično.

Brajan dva puta pokrao oca, uglednog neurohirurga

Brajan Volš, sin uglednog bostonskog neurohirurga, dva puta je pokrao svoga oca. Jednom dok je doktor Volš bio živ, zbog čega ga je izbacio iz testamenta, a drugi put je, kad mu je otac preminuo, provalio u njegovu kuću i iz nje odnio novac, antikvitete, kao i vrijedne umjetničke slike.

Brajan Volš se u mladosti liječio u duševnoj bolnici, a 9. februara biće ponovo izveden na sud zbog ubistva supruge Ane.

Ne propustite