Članovi predsjedništva BiH zajedno izvan BiH: Prvi put u posjeti Americi

Objavljeno:01.02.2023 - 12:24
A A A Times Arial

Novoizabrani članovi predsjedništva Bosne i Hercegovine Predsjedavajuća Željka Cvijanović, i članovi Denis Bećirović i Željko Komšić, danas su se po prvi put sreli zajedno van granica Bosne i Hercegovine povodom sastanka u Washingtonu sa Jonathanom Finerom i Amandom Slaut. 

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine razgovarali su u Washingtonu sa glavnim zamjenikom savjetnika za nacionalnu sigurnost Jonathanom Finerom i specijalnom pomoćnicom predsjednika i višom direktorkom za Evropu Vijeća za nacionalnu sigurnost Amandom Slaut.

"Članovi Predsjedništva BiH upoznali su sagovornike sa političkom i sigurnosnom situacijom u Bosni i Hercegovini, kao i procesom konstituisanja vlasti, te izrazili zahvalnost na dosadašnjoj podršci Sjedinjenih Američkih Država.

Tokom sastanka je razgovarano i o globalnim i regionalnim sigurnosnim izazovima, prilikom čega su članovi Predsjedništva BiH izrazili posvećenost očuvanju mira i stabilnosti, kao i ubrzanom ekonomskom razvoju.

Ovom prilikom je bilo riječi i o pitanjima energetske sigurnosti u kontekstu izraženih globalnih izazova na ovom planu", navedeno je u saopštenju Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prenosi Radio Sarajevo.