NAJSKUPLJI TRANSFER POD VELIKIM UPITNIKOM! Chelsea protiv sata: Enzo na ljekarskim pregledima, hoće li dokumentacija stići do ponoći?

Fudbal
NAJSKUPLJI TRANSFER POD VELIKIM UPITNIKOM! Chelsea protiv sata: Enzo na ljekarskim pregledima, hoće li dokumentacija stići do ponoći?
,

Nakon čak dvanaest sati pregovora, Benfica i Chelsea uspjeli su se dogovoriti oko transfera Enza Fernandeza, ali pitanje je da li će transfer biti završen do kraja prijelaznog roka.

Naime, do kraja prijelaznog roka ima oko pola sata, a čelnici dvije ekipe konačno su se dogovorili oko svega i Enzo se nalazi na ljekarskim pregledima.

Rasprava je trajala čak dvanaest sati, a glavna tema bila je način plaćanja otkupne kaluzule koju će Chelsea platiti.

Nije poznat konačan ishod, tačnije na koji način će ona biti isplaćena, ali bitno je da su dvije strane uspjele da dođu do dogovora.

Klubovi se sada bore sa vremenom kako bi stigli potpisati potrebnu papirologiju prije kraja prijelaznog roka koji ističe u ponoć.

Ukoliko sve bude završeno na vrijeme, Enzo će večeras letjeti u London gdje će u toku noći biti predstavljen kao novi igrač Chelseaja.

Ovo će ujedno biti i najveći transfer u historiji Velike Britanije jer će Chelsea platiti čak 120 miliona eura za njega.

Enzo će potpisati ugovor na osam i pol godina sa Chelseajem što je sve do 2031. godine.

Ne propustite