APSOLUTNI ŠOK ZA PLAVCE: Mudryk u centru skandala, pokrenuta zvanična istraga, prijeti mu višemjesečna suspenzija

Sport
APSOLUTNI ŠOK ZA PLAVCE: Mudryk u centru skandala, pokrenuta zvanična istraga, prijeti mu višemjesečna suspenzija
.

Mykhailo Mudryk, ukrajinsko čudo od nogometaša, bio je jedna od najvećih priča u januarskom prijelaznom roku, a na kraju je potpisao za ekipu Chelseaja.

Iako je imao sve dogovoreno sa Arsenalom, sve se preokrenulo u posljednjim trenucima, te je potpisao ugovor na sedam i pol godina sa Chelseajem.

Chelsea je za njega dao 70 miliona eura, a sve bi se sa bonusima moglo popeti na 100 miliona eura, što je fantastičan posao njegovog bivšeg kluba.

Dvije sedmice nakon velikog transfera u Chelsea, Mudryk se nalazi u centru skandala i mogao bi dugo biti van terena.

Kako piše pouzdani engleski The Athletic, Engleski nogometni savez pokrenuo je zvaničnu istragu protiv Mudryka zbog spornog videa.

Naime, video je snimljen 2022. godine, a Mudryk ga je objavio na svom TikTok profilu. U njemu se navodno koristio ponižavajućim riječima za ljude crne boje kože.

The Athletic navodi i da se najvjerovatnije radi o riječima pjesme reprera Lil Babyja iz 2017. godine, ali istraga je pokrenuta.

Ukoliko dođe do kazne biti će to jako visoka novčana kazna, ali i višemjesečna suspenzija što ne bi bilo dobro ni za njega ni za klub.

Tako je Mudryk u centru skandala, u Engleskoj nije još nije mjesec dana. Naravno svi sada sa nestrpljenjem čekaju odluku Engleskog saveza.

Ne propustite