Je li napad u središnjem Iranu povezan s ratom u Ukrajini? Savjetnik Zelenskog: "Upozorili smo vas..."

Svijet
Je li napad u središnjem Iranu povezan s ratom u Ukrajini? Savjetnik Zelenskog: "Upozorili smo vas..."
Iransko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je ukrajinskog otpravnika poslova na razgovor zbog komentara visokog predsjedničkog savjetnika, koji je, čini se, povezao nedavni napad dronom u središnjem Iranu s ratom u Ukrajini.

Iransko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je ukrajinskog otpravnika poslova na razgovor zbog komentara visokog predsjedničkog savjetnika, koji je, čini se, povezao nedavni napad dronom u središnjem Iranu s ratom u Ukrajini, piše Advance.hr.

Izaslanik je pozvan u ponedjeljak da ponudi objašnjenja zbog objave Mihajla Podoljaka dan ranije na Twitteru. "Eksplozivna noć u Iranu - ciljana je proizvodnja bespilotnih letjelica i projektila, rafinerije nafte... Ukrajina vas je upozorila", poručio je Podoljak.

Pojedini neimenovani američki dužnosnici poručili su kako bi napad dronovima u središnjem Iranu (za koji Iran tvrdi da je spriječen protuzračnom obranom) mogao biti izveden od strane Izraela.

Podsjetimo, Ukrajina tvrdi kako Iran dostavlja dronove i rakete Rusiji za rat na teritoriju Ukrajine. Iran i Rusija to opovrgavaju.

Ne propustite