Milijunaš odlučio donirati 99% bogatstva, DJECI NEĆE OSTAVITI NIŠTA

Objavljeno:31.01.2023 - 13:41
A A A Times Arial

DAVID FISHWICK milijunaš je koji se odlučio na neobičan potez ne bi li motivirao svoju djecu na rad, piše Daily Star. 51- godišnji Britanac imao je skromne početke, nije završio školu i zaposlio se kao građevinski radnik.

Počeo je zarađivati osnovavši tvrtku koja se bavila prodajom minibuseva, a bogatstvo je stekao nakon financijske krize 2008. kad je osnovao vlastitu banku koja pomaže lokalnim tvrtkama u napredovanju, a njegova priča pretočena je u Netflixovu seriju Bank of Dave.

Poklonit će svoje bogatstvo

Njegovo bogatstvo procijenjeno je na oko 500 milijuna dolara, no milijunaš je izjavio kako nema namjeru ostaviti novce svojoj djeci.

Umjesto toga, odlučio je donirati 99% svog bogatstva kako bi njegova djeca ostala motivirana u radu, dodajući kako ih ne želi "opteretiti" svojim bogatstvom.


 "Važno je da djeca marljivo rade jer sam vidio mnogo ljudi koji su postali uspješni i bogati i razmazili su svoju djecu, koja uopće nemaju razumijevanja za novac", objasnio je, dodajući: "Poklonit ću 99% svog bogatstva kad umrem, koji god tjedan ili godina bila."

Važnost radne etike

Fiswick je dodao da je nekoć radio tri posla, zbog čega je razvio izvanrednu radnu etiku koju želi prenijeti svojoj djeci.

"Važno je da imate radnu etiku i mislim da vas naporan rad stavlja tamo gdje će vas sreća pronaći. Moja se djeca ne slažu uvijek s tim, ali su dobra djeca", ispričao je.