NAPITAK ZA ANEMIJU NAPRAVITE OD OVE 3 NAMIRNICE: Poslije samo jedne čaše ćete primijetiti prve rezultate

Objavljeno:31.01.2023 - 11:31
A A A Times Arial

Anemija uzrokovana nedostatkom željeza je poremećaj krvi koji utječe na vaše crvene krvne stanice. To je najčešći oblik anemije. To se događa kada vaše tijelo nema dovoljno željeza za stvaranje hemoglobina, tvari u vašim crvenim krvnim zrncima koja im omogućuje prijenos kisika cijelim tijelom. Najbolja prevencija ovog oboljenja je prirodna ishrana bogata svježim voćem i povrćem, posebno onim koje obiluje željezom. Napravite ovaj prirodni napitak za anemiju koji povećava apsorpciju željeza, te sprečavanje slabosti i umor koji su posljedica anemije.

Simptomi anemije razvijaju se tokom vremena i u početku mogu biti blagi, ali se s vremenom mogu pogoršati ako se ne liječe. Uobičajeni simptomi nedostatka željeza uključuju: umor, hladnoća,
kratkoća daha (dispneja), slabost, bol u prsima, poteškoće s koncentracijom, vrtoglavica, modrice, glavobolje, sindrom nemirnih nogu…

Napitak za anemiju

Sok od mrkve, rotkvice i potočarke

Zahvaljujući značajnom udjelu željeza, kalija i cinka ovaj prirodni napitak pomaže u liječenju anemije. Redovna konzumacija soka od mrkve, rotkvice i potočarke pospješuje proizvodnju crvenih krvnih stanica i poboljšava cirkulaciju te tako povećava dotok kisika u stanice.

Potrebni sastojci:

1 mrkva
1 rotkvica
3 lista potočarke
1 čaša vode (200 ml)

Priprema:

Ogulite mrkvu, narežite na manje komade i stavite u blender. Narežite na ploške rotkvicu, operite listove potočarke i dodajte u blender. Zalijte čašom vode i uključite blender te miješate dok se sastojci ne povežu u napitak. Napitak za anemiju pijte svakodnevno sve dok ne izliječite anemiju.

Prirodni sok za anemiju

Aronija za anemiju

Dnevno je preporučljivo popiti do pola litre soka od aronije, dok je za djecu dovoljno do 200 mililitara. Sok je najbolje popiti pola sata prije obroka, jer će na taj način organizam najbolje iskoristiti sve hranjive sastojke tog soka. Obiluje vitaminima, posebno vitaminom C, ali i mineralima poput željeza i magnezija.