U Mostaru više nigdje nema kave za marku, a u Banja Luci je nude čak u četiri objekta

Objavljeno:31.01.2023 - 08:12
A A A Times Arial

“Mi mislimo na svoje goste i ne želimo da im i ta kava bude luksuz. Ovako ljudi, ako im koja marka ostane, imaju mogućnost da uz kavu naruče nešto više od obične čaše vode“

Kava U Mostaru već dugo godina, prema našim saznanjima, nema kafića u kojom kavu možete popiti za jednu konvertibilnu marku, dok u Banja Luci čak postoje četiri lokala u kojem je kava marka. 

"Ne želimo da kava bude luksuz" Preko puta zgrade Okružnog suda u Banja Luci je kafić Maza u kojem je kava marka, a vlasnik kaže da ne žele da kava njihovim sugrađanima bude luksuz.

 “Mi mislimo na svoje goste i ne želimo da im i ta kava bude luksuz. Ovako ljudi, ako im koja marka ostane, imaju mogućnost da uz kavu naruče nešto više od obične čaše vode“, kaže za BL portal Miladin Jelić.  

Jelić ne krije da prodaja kave za marku nije laka odluka za bilo kojeg ugostitelja, ali on se na posao ne žali, jer zadovoljnih gostiju ne manjka. “Dolaze nam posebno radnici koji prije posla požele da popiju kavu, a i oni koji svoju pauzu iskoriste da u miru uživaju u svom omiljenom napitku“, dodaje Jelić. 

Jednu marku, izdvojit ćete i za kavu u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u sklopu bioskopa Palas. Studentima niže cijene kave  Također, u Klubu studenata Banjaluka koji se nalazi u drugom paviljonu Studentskog centra Nikola Tesla, mislilo se na novčanike akademskih građana, pa se i tamo može uživati u kavi za samo jednu marku. 

S još popularnijom cijenom kafe, držao se donedavno i kafić “Walker”, preko puta Policijske uprave Banjaluka. U njemu se ljetos kava mogla popiti za samo pola marke, u periodu od 06:00 do 09:00 časova. Međutim, sada je cijena kafe i u tom lokalu marka i po. "Ma, to za pola marke se ne isplati. Jeste, bilo je gostiju, ali to je džabe”, dodaje konobar u kafiću 'Walker', prenosi ATV.