Prva reakcija iz SDA na Mijatovićeve izjave: "Unutar 'osmorke' je sve interes, bit će komplikacija"

Bosna i Hercegovina
Prva reakcija iz SDA na Mijatovićeve izjave: "Unutar 'osmorke' je sve interes, bit će komplikacija"
č

Mahir Dević, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, komentirao je sjednicu SDP-a, koja je održana 30. januara, i izjave da je 'osmorka' je od danas 'sedmorka'.

"Ne bih se mnogo osvrtao na izjavu gospodina Mijatovića. On je poznat u javnom prostoru kao čovjek koji daje bombastične izjave. Njegova današnja izjava mislim da podrazumijeva neku vrstu utvrđivanja pazara. Da će biti još puno razgovora i puno komplikacija na političkoj sceni dok se uspostavi vlast, to je ono što je sigurno. Krenuli smo pogrešnim putem i sve dok se to ne vrati u ispravan kolosijek imat ćemo ovakve situacije", rekao je Dević u programu TVSA.

Dević smatra da je SDP krenuo u neprirodnu avanturu, što objašnjava na sljedeći način:

"Sa 130 hiljada glasova su krenuli da formiraju vlast na svim nivoima i da izbace dvije stranke, prije svega SDA, kao pobjedicu izbora sa skoro 280 hiljada glasova i DF koji je bukvalno imao glasova kao i SDP", smatra Dević.

"Unutar 'osmorke' je sve interes", naglasio je Dević, rekavši da je ta ista 'osmorka' uspjela pogaziti sve principe u posljednja dva mjeseca i da su sve ono na čemu su gradili moralne norme "bacili pod vodu".

"Pogledajte samo za kakve su oni ljude glasali u Vijeću ministara, a onda s druge strane Dodik kaže da dva kandidata za ambasadore koji imaju svoje biografije neće biti imenovani i oni i dalje šute na to", smatra zastupnik SDA.

Poručio je da se u vlast ne može ići pod svaku cijenu, smatrajući da su oni krenuli u tom pravcu.

Ne propustite