KRIMINALNI PSIHOLOG IZNIO STRAVIČNE DETALJE O BRAJANU VOLŠU: Otkrio šta je u glavama UBICA nakon zločina

Aktuelno
KRIMINALNI PSIHOLOG IZNIO STRAVIČNE DETALJE O BRAJANU VOLŠU: Otkrio šta je u glavama UBICA nakon zločina
-

Kriminalni psiholog tvrdi da navodno rasparčavanje supruge od strane Brajana Volša ne ukazuje na to da je on "psihopata", već govori o uznemirujućoj metodi. Dr Luis B Šlezinger, profesor psihologije na jednom od najpoznatijih koledža koji se bave kriminalistikom u Americi, detaljno je objasnio zašto je Brajan vjerovatno raskomadao svoju suprugu Anu Volš, nakon što ga je tužilaštvo optužilo da je počinio ubistvo.

Ranije je objavljeno Brajan 17. januara optužen za ubistvo svoje supruge Ane Volš. Iako Šlezinger ne sarađuje sa organima za sprovođenje zakona u slučaju nestale Ane Volš, on se u prošlosti bavio slučajevima čiji epilog je upravo bilo raskomadano tijelo žrtve. Tvrdio je da počinioci u situacijama u kojima je žrtva raskomadana nikada nisu bili "psihotični".

1315417-3313338-anabrajanvolsfotoprivatnaarhiva7-ff-ff

foto: Društvene mreže

Kako su mediji ranije prenijeli, dva glavna dokaza protiv Brajana Volša su testera koja je navodno pronađena među smećem u kontejneru i krvavi, slomljeni nož koji je pronađen u podrumu porodičnog doma Volšovih.

Podsjetimo, Brajan je na internetu guglao „kako da se riješiti tijela žene od 52 kilograma“, prema njegovoj istoriji pretraživanja interneta. Optuženi je takođe kupio sredstva za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara u Home Depotu gde su ga nadzorne kamere snimile.

U intervjuu za The Sun, Šlezinger je rekao: "Morate da posmatrate ovo iz referentnog okvira prestupnika. Možda razmišljate u smjeru da je on bio psihotičan, ali ne, to nije slučaj. Nikada nisam imao slučaj da je prijestupnik bio psihotičan", kazao je on.

1318347-11246613-ff

foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Šlezinger je tvrdio da je rasparčavanje tipično taktika rešavanja problema i da nema nikakve veze sa pravim psihičkim stanjem počinioca.

"Izaći iz kuće sa mrtvim tijelom nije lako, veoma je teško, tako da je rasparčavanje rješenje za ovo", rekao je psiholog.

Prema Šlezingeru, "ogromni" razlog zašto kriminalci odlučuju da raskomadaju svoje žrtve je da se otarase tijela.

"Ovo se obično dešava kada se ubistvo dogodilo u nečijoj kući. Na primjer, zato što ubijete svoju ženu, kako da iznesete tijelo iz kuće? To je veoma teško, tijela su velika, veoma je teško kada su mrtvi. Dakle, ono što će uraditi je da raskomadaju tijelo da bi ga odložili", objasnio je on.

1319341-3315070-anavolssadecom-ls-ff

FOTO: INSTAGRAM/ANAWALSHE

Šlezinger je nastavio rekavši da bi se većina kriminalaca jednostavno udaljila od tijela žrtve da je zaklano negdje daleko, kao u šumi.

"Ne znam životnu situaciju Brajana Volša, ali u njegovom umu nije mogao samo da izvuče tijelo i baci ga u auto. Znate, tako ćete biti uhvaćeni. Ljudi će vas vidjeti. Mnogo je teže nego što mislite", kazao je on.

Inače, Brajan Volš (47) je uhapšen 8. januara i optužen da je doveo policijske istražitelje u zabludu tokom njihove istrage o nestanku njegove žene Ane Volš (39) pre nego što je optužen za njeno ubistvo. On se trenutno nalazi u pritvoru i trebalo bi da se pojavi na sudskom ročištu zakazanom za 9. februar.

Ne propustite