‘ZOKI, TREPNI TRIPUT AKO SU TE OTELI‘: Mediji u Srbiji u ekstazi zbog Milanovića; odmah se javio i Vučić

Region
‘ZOKI, TREPNI TRIPUT AKO SU TE OTELI‘: Mediji u Srbiji u ekstazi zbog Milanovića; odmah se javio i Vučić
-

Provučićevski mediji su u ekstazi. Zoran Milanović, nakon ruskih prokremaljskih medija, postao je odjednom i ljubimac medija koji inače današnju Hrvatsku nazivaju "ustaškom" i uspoređuju sa zločinačkom NDH.

"Kosovo je oteto od Srbije!", "Anektirali smo Kosovo!", "Krim više nikad neće biti Ukrajina!" - samo su neki od euforičnih naslova koji su brzinom munje osvanuli na prorežimskim srbijanskim portalima poput B92, Informera, Alo, Politika i Večernjih novosti nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao u Petrinji: "Srbija i Rusija nisu isto. To je, nažalost, bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Tko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego cijelog koncepta", rekao je Milanović.

"Ukrajinci patološki mrze Ruse, to je činjenica. Hrvati nisu toliko mrzili Srbe koliko ovi tamo mrze Ruse", rekao je Milanović. Prorežimski mediji u Srbiji istaknuto mjesto su dali tim Milanovićevim izjavama, a internet u Srbiji i regiji užario se od komentara. Beogradska Politika donijela je tek dio nekih od njih:

"Bravo, brate Srbine, čestitam", "Zoki ti si naš", "Zoki Srbenda", "Milanoviću, Srbine, opraštamo tvoju ružnu prošlost", "Bravo, Zoki, katolički Srbine", "Krv nije voda", "Ne mogu da vjerujem", "Jest delija, svaka mu čast", "Jednom i on da je u pravu", "Sada Hrvatska i Slovenija neka povuku priznanje Kosova", "Strah od Rusa sve rješava", ali ima i jedan koji je Politika izvukla u naslov "Zoki, trepni tri puta ako su te oteli".

27789593

 Screenshot Politika

27789595
 Screenshot Kurir

27789597
 Screenshot Blic

27789599
 Screenshot RTS

 Screenshot Informer

Vučić: Pažljivo ću pogledati izjavu predsjednika Hrvatske o Kosovu
Pažljivo ću pogledati izjavu predsjednika Republike Hrvatske, izjavio je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon ocjene Zorana Milanovića da je Kosovo "oteto od Srbije".

"Vidio sam u jednoj rečenici šta su mediji prenijeli, volio bih u cijelosti vidjeti tu izjavu hrvatskog predsjednika", rekao je Vučić na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu.

On je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije razgovora s češkim predsjednikom Milošem Zemanom u Beogradu istaknuo da će "s pažnjom pogledati" izjavu hrvatskog predsjednika o Kosovu, prenosi Hina.

Ne propustite