UŽAS U ZAGORJU: Na hladnoći pronađena mrtva beba, poznato u kojem smjeru ide istraga - ovo su prvi detalji iz policijske istrage

Region
UŽAS U ZAGORJU: Na hladnoći pronađena mrtva beba, poznato u kojem smjeru ide istraga - ovo su prvi detalji iz policijske istrage
.

U Zagorju (Hrvatska) je pronađeno mrtvo novorođenče.  Tijelo je pronađeno u selu Hlevnica jučer oko podne, potvrdili su iz policije za Index.hr. 

"Tijelo je prevezeno na obdukciju. Kriminalističko istraživanje je u tijeku", rekli su iz PU krapinsko-zagorske te kazali da u ovom trenutku ne mogu odgovoriti na pitanje gdje je tijelo pronađeno. No, kako neslužbeno doznaje Index, tijelo bebe pronađeno je na otvorenom, na hladnoći. 

Sumnja se na čedomorstvo
Policija istražuje ko je ostavio tijelo te ko je majka djeteta. Prikuplja stoga podatke o trudnicama iz Hlevnice i okolice. Obdukcijom bi se, pak, trebalo utvrditi kako je i kada beba umrla. Postoji sumnja na čedomorstvo. 

Na dijelu na kojem je pronađeno tijelo ima snijega. Pojavila se i neslužbena informacija kako je tijelo ostavljeno uz odbačeni otpad. 

Hlevnica se nalazi neposredno uz granicu sa Slovenijom, deset kilometara sjeverozapadno od Krapine. S obzirom na blizinu graničnog prijelaza koji je od Hlevnice udaljen otprilike kilometar, postoji mogućnost da se istraga proširi i izvan hrvatskih granica. 

Mještanin: Tijelo je pronađeno uz cestu
Jedan mještanin je komentirao slučaj za Zagorje.com. ''U biti, nemamo pojma. Ja sam jučer bio u Krapinskima i susjed mi je javio što se dogodilo. Čuli smo da je pronađeno dijete, ali tko je našao, nemamo pojma. A ni policija ništa ne govori", rekao je. Prema njegovim tvrdnjama, mrtvo novorođenče nađeno je na otvorenom, uz cestu.

Mještani kažu da nemaju nikakvih saznanja o čijem bi se djetetu moglo raditi. ''Blizu je i granica, tako da je sve moguće'', zaključio je sagovornik.

Ne propustite