PLATA PREKO 100.000, A NIKO OVAJ POSAO NA BALKANU NEĆE DA RADI: Svi se pitaju kako, ali evo u čemu je caka!

Region
PLATA PREKO 100.000, A NIKO OVAJ POSAO NA BALKANU NEĆE DA RADI: Svi se pitaju kako, ali evo u čemu je caka!
Možda djeluje lako, ali biti dobar majstor za roštilj je pravo umijeće, posebno na Balkanu, poznatom po dobrim ćevapima, pljeskavicama...

Možda djeluje lako, ali biti dobar majstor za roštilj je pravo umijeće, posebno na Balkanu, poznatom po dobrim ćevapima, pljeskavicama...

Iako se u oglasima često navodi da nije potrebno prethodno iskustvo za ovu poziciju, ono je svakako poželjno. A kako je restorana i objekata sa brzom hranom u Srbiji i Beogradu sve više - tako raste i interesovanje za roštilj-majstore.

Na nekoliko mjesta postoje plate od 90.000 dinara za ovu poziciju, i to uz stalno zaspolenje. Danas je, međutim, pažnju privukao oglas zaljepljen na vrata poznatog novobeogradskog restorana: nudi se početna plata od 100.000 dinara.

Od ostalog, ponuđeno je stalno zaposlenje, radno vrijeme 8 sati i to u dvije smjene, a druga se završava u 23 sata. Plaćeni su topli obrok, odmor, a radi se šest dana u nedjelji. Pa ipak, već sedam dana je ovaj oglas aktuelan, ali još niko se nije zaposlio.

- Prije 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili. Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi. Šalu na stranu, ima dosta posla, mi zato podrazumijevamo da radnik ima i bakšiš i da mu taj dodatni novac ide na zaradu. Naravno da od zalaganja zavisi i njegovo napredovanje, koje je izvjesno - ispričao je vlasnik.

Ovako glasi još jedan oglas za posao gde je satnica 330 dinara: Uslovi: timski rad, isplata može na dnevnom ili mjesečnom nivou - stvar dogovora, rad u dvije smjene (09 do 17 i 14 do 22h), obrok u smjeni, radi se 5 ili 6 dana nedjeljno, poželjno radno iskustvo. Dužnosti: priprema i pečenje mesa.

Shodno ovim brojkama, to znači da biste za jedan dan na ovom poslu mogli da zaradite 2.640 dinara. Također, u aktuelnim oglasima plata majstora za roštilj negdje ide i do 140.000 dinara, kuharice mogu da zarade do 110.000, a kuhari koji pripremaju samo hotelski doručak - do 80.000 dinara.

S druge strane, pronašli smo i mjesto gdje roštilj-majstora plaćaju do 50.000 dinara, tako da su razlike u zaradama prilične.

Ne propustite