PLATA PREKO 100.000, A NIKO OVAJ POSAO NA BALKANU NEĆE DA RADI: Svi se pitaju kako, ali evo u čemu je caka!

Objavljeno:30.01.2023 - 16:12
A A A Times Arial

Možda djeluje lako, ali biti dobar majstor za roštilj je pravo umijeće, posebno na Balkanu, poznatom po dobrim ćevapima, pljeskavicama...

Iako se u oglasima često navodi da nije potrebno prethodno iskustvo za ovu poziciju, ono je svakako poželjno. A kako je restorana i objekata sa brzom hranom u Srbiji i Beogradu sve više - tako raste i interesovanje za roštilj-majstore.

Na nekoliko mjesta postoje plate od 90.000 dinara za ovu poziciju, i to uz stalno zaspolenje. Danas je, međutim, pažnju privukao oglas zaljepljen na vrata poznatog novobeogradskog restorana: nudi se početna plata od 100.000 dinara.

Od ostalog, ponuđeno je stalno zaposlenje, radno vrijeme 8 sati i to u dvije smjene, a druga se završava u 23 sata. Plaćeni su topli obrok, odmor, a radi se šest dana u nedjelji. Pa ipak, već sedam dana je ovaj oglas aktuelan, ali još niko se nije zaposlio.

- Prije 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili. Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi. Šalu na stranu, ima dosta posla, mi zato podrazumijevamo da radnik ima i bakšiš i da mu taj dodatni novac ide na zaradu. Naravno da od zalaganja zavisi i njegovo napredovanje, koje je izvjesno - ispričao je vlasnik.

Ovako glasi još jedan oglas za posao gde je satnica 330 dinara: Uslovi: timski rad, isplata može na dnevnom ili mjesečnom nivou - stvar dogovora, rad u dvije smjene (09 do 17 i 14 do 22h), obrok u smjeni, radi se 5 ili 6 dana nedjeljno, poželjno radno iskustvo. Dužnosti: priprema i pečenje mesa.

Shodno ovim brojkama, to znači da biste za jedan dan na ovom poslu mogli da zaradite 2.640 dinara. Također, u aktuelnim oglasima plata majstora za roštilj negdje ide i do 140.000 dinara, kuharice mogu da zarade do 110.000, a kuhari koji pripremaju samo hotelski doručak - do 80.000 dinara.

S druge strane, pronašli smo i mjesto gdje roštilj-majstora plaćaju do 50.000 dinara, tako da su razlike u zaradama prilične.