NOVA ZAVADLAVOVA PREDSTAVA NA SUDU: Odlučio govoriti na italijanskom

Objavljeno:30.01.2023 - 12:07
A A A Times Arial

Filip Zavadlav na ponovljenom suđenju za trostruko ubojstvo odlučio je govoriti talijanski, zbog čega je ročište odgođeno.


Filip Zavadlav danas se ponovo trebao izjasniti o optužbama za teško ubojstvo trojice muškaraca iz osvete. Za to je prethodno na Županijskom sudu u Splitu osuđen na 40 godina zatvora, ali je dio presude ukinuo Visoki kazneni sud te je naložio novo suđenje.

Ročište u tom suđenju održalo se i danas, ali je on na njemu odlučio govoriti talijanski, zbog čega je suđenje pauzirano da bi sudsko vijeće odlučilo kako će se nastaviti rasprava.

Naknadno je odlučeno da će ročište biti odgođeno do neodređenog datuma dok se ne provede novo psihijatrijsko vještačenje o raspravnoj sposobnosti.

Satarom napao poznanika: Zaprijetio mu smrću, a ništa bolje nije prošao ni muškarac koji ga je pokušao smiriti
Podsjetimo, Zavadlavu se sudi za ubojstva Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25). Zavadlavu je dosad punomoć otkazao jedan odvjetnik, a još su trojica od suda zatražila da ih razriješi zastupanja po službenoj dužnosti.

Visoki kazneni sud potvrdio je dio presude kojom je Zavadlav osuđen na dvije godine zatvora zbog dovođenja u opasnost života i imovine te jednu godinu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, za što je dobio jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i šest mjeseci.